Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Goud, Zilver en Brons op Vlaamse kampioenschappen veldlopen

Rotselaar, 11 februari 2018

Het werd een succesvolle namiddag voor DCLA rond de plas van Rotselaar met Goud voor Ali Hamdi op de korte cross, Zilver voor Guillaume Grimard bij de junioren en Brons voor Dries Basemans op de lange cross senioren.
Ere wie ere toekomt. Dat Ali Hamdi een voorkeur heeft voor de korte cross wisten we al. Getuige zijn titel van Belgisch Kampioen op de korte cross vorig jaar en zijn 2de plaats in het regelmatigheidscriterium van de Cross Cup op de korte veldloop. Na een tactisch perfecte wedstrijd versloeg Ali in de spurt Jeroen Dhoedt. Dit belooft alvast voor het BK binnen 2 weken.

En ook Guillaume Grimard was in goede doen in de veldloop voor junioren. Na een nochtans niet perfect verlopen voorbereiding van het winterseizoen, komt Guillaume duidelijk op dreef. Na de ongenaakbare Tim Van De Velde en 2 Engelsen eindigde Guillaume zeer mooi als 2de Belg, goed dus voor zilver op het Vlaams Kampioenschap.

Ook Dries Basemans had een moeilijk seizoenbegin. Maar de laatste weken gaat het duidelijk in stijgende lijn. Na een 6de plaats in Hannuit eindigde hij nu als 5de en 3de Vlaming in Rotselaars. Hij kon dan ook de bronzenplak in ontvangst nemen op het podium van het Vlaams Kampioenschap. Ook Dries is klaar voor het BK.

In dezelfde wedstrijd bij de senioren mannen zagen we eveneens een zeer sterk presterende Laurens Vanderlinden die als 14de eindigde (9de Belg en 7de Vlaming). En Wouter Lammens eindigde op een zeer verdienstelijke 40ste plaats.

Naast Guillaume waren er nog DCLA-deelnemers aan de junioren veldloop. Fabian Cuypers, die al goed presteerde op het ECCC, werd mooi 13de (9de Belg). Verderop zagen wij Arne Veraverbeke als 26ste over de streep komen gevold door Jeroen Vandecouter (31ste) en Frank Arnalsteen (33ste).

Bij de senioren dames werd DCLa vertegenwoordigd door 2 loopsters. Eva Galle werd 21ste (10de Vlaamse) en Julie Van de Vondel kwam als 32ste (19de Vlaamse) over de streep.

Bij de 1ste jaars scholieren zagen wij 2 DCLA atleten. Beide uit de oriëntatiegroep. Mattias Favoreel en Wolf Briers werden respectievelijk 19de en 20ste. Proficiat jongens.

Eveneens 2 jongens van bij ons bij de 2de jaars scholieren. Siemen Gieris werd na een lange inhaalrace mooi 7de en Jonathan Keirse werd zeer verdienstelijk 11de op dit Vlaams Kampioenschap.

3 DCLA atleten uit de oriëntatiegroep aan de start bij de 1ste-jaars scholieren: Flo Vleeschouwers (19de), Feline Vannes (21ste) en Anouk Milissen (23ste). Nog een atlete uit de oriëntatiegroep kwam aan de start bij de 2de jaars scholieren. Femke Beutels werd hier 23ste.  Proficiat meisjes. Kato Blonde (onze recente provinciale kampioene) kwam hier ook aan de start maar moest opgeven met krampen aan de kuit.

Friedel Cuypers en Paulien Gielis waren onze vertegenwoordigsters bij de 2de-jaars kadetten meisjes. Zij werden respectievelijk 17de en 21ste.

Slechts 1 DCLA-er bij de kadetten jongens 2004. Een moedige Thomas Desplentere werd hier 36ste.

Bij de masters heren -50 kwam Davy Segers als 11de over de streep, een klein minuut later gevolgd door Hans Vanden Bempt (29ste) die in volle voorbereiding is voor zijn halve marathon van half maart. Nog wat verder zagen we Marc Deraedt eindigen als 40ste.

Ten slotte eindigde Marc Neefs zeer mooi 4de bij de masters heren +50. Andere clubgenoten in de uitslag zijn Joris Steenput (23ste), Rudi Vrys (34ste), Ivo Vandermaesen (38ste), Luc Hermans (44ste) en Ludwig Poffé (64ste). Proficiat mannen.

 
Eric H