Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Jeugd

Beker Van Vlaanderen (pupillen - miniemen)

Kessel-Lo, 22 april 2018

Meisjes zijn 9de, Jongens zijn 4de
De Beker van Vlaanderen zorgt traditiegetrouw voor wat zenuwachtigheid. Wie doet best welke proef? Wie kan, wie kan niet? Het zijn vragen die trainers en coordinatoren bezig houden.

Als de BVV voor meisjes dan ook nog georganiseerd worden op de opendeurdagen van de Leuvense scholen zijn de randvoorwaarden niet ideaal.

Waar we tot woensdag voor de wedstrijd maar 2 pupillen hadden, zijn er uiteindelijk toch 8 gestart. Samen met 10 miniemen-meisjes gaven ze het beste van zichzelf. Marthe Breyne en Yinthe Sas namen de rest op sleeptouw met sterke prestaties. De andere deden hun uiterste best en de resultaten waren voor de eerstejaarsatleetjes super. Vele nieuwe PR's zorgden dan ook voor de nodige puntjes. Een negende plaats met meer dan 100 punten is dan ook een mooi eindresultaat, waar de meisjes trots op mogen zijn

Bij de jongens was een duidelijk grotere bende paraat, met ook iets meer ambitie. 35 DCLA-atleten in wedstrijd, mooi verdeeld tussen pupillen en miniemen. Bij de miniemen trok Dai Keita het laken naar zich toe in het verspringen en haalde hij een 2de plaats in het hoogspringen. Joppe Doms toonde zijn talent in de 80m, waar hij met 11.15 de 2de plaats haalde, en in de 150m, waar hij 9 punten behaalde voor DCLA. De pupillen konden dan ook niet achter blijven. Hier sprong de 1000m van Michael Callewaert in het oog. Na een snelle start nam hij wat gas terug om met een sterke eindsprint naar een tijd van 3.23.86 te snellen. Daarachter werden punten verzameld. Ook op proeven waar we tot hiertoe geen eerste viool spelen zorgen nieuwe PR's er toch voor dat er meer puntjes behaald werden dan vooraf gedacht werd. Na 3 proeven stond DCLA 9de, waarna de club opklom op naar een mooie 5de plaats, om dan voor de aflossingen terug te vallen naar een 6de plaats. De pupillen mochten van start gaan, en daar waar in de individuele nummers de torens van ROBA en LYRA naar voren stormden, konden we hier op een gelijkwaardig kwartet rekenen dat samen een mooie 9 punten verzamelde, waardoor we naar plaats 5 sprongen met slechts een half punt achterstand op RCT. De miniemen konden dan niet achter blijven en rekenden af met RCT door net voor hen te eindigen, waardoor DCLA op een mooie 4de plaats terecht kwam.

Om een idee te geven van de prestaties: bij de jongens verzamelden 16 atleten punten en stonden de anderen klaar voor de pech van hun collega (soms zelfs met dezelfde prestatie of er dicht bij). Dit geeft aan dat dit een stevige club-prestatie is.

Samen werd er nog even gevierd, maar de meesten hadden nood aan verkoeling.


Proficiat aan alle atleten ! Volgende afspraak met de jeugd op 1 mei in Wespelaar bij ROBA. Onze atleetjes schrijven er gratis in !

Uitslag: meisjes - jongens
DCLA Jeugd