Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Prachtige 2de plaats voor onze mannen in de ere-afdeling van de KBAB

Gent, 13 mei 2018

Onze mannen zijn net als vorig jaar 2de geëindigd op de interclub in de hoogste nationale afdeling achter een ongenaakbaar Excelsior Brussel en zijn zo voor het vierde jaar op rij de beste Vlaamse club bij de mannen. Met Andreas Vranken (200m), Ben Broeders (polsstok) en Arne Broeders (speerwerpen) behaalden onze DCLA'ers 3 overwinningen.
Zo zonnig en warm was het gisteren in Heusden op de IC dames, zo grijs en kil was het vandaag bij de mannen in Gent. Maar daar hadden onze mannen blijkbaar geen last van zij presteerden globaal schitterend.

De traditie en de veiligheid wilt dat de eerste proef, het hamerslingeren, voor de andere disciplines van start gaat. Onze Italiaanse gastatleet Mario Rizzi volbracht zich voortreffelijk van zijn taak en bracht met een 6de plaats (49.01m) de 7 eerste punten op de DCLA teller. 90 minuten later was het aan Tim Rummens om de eerste loopwedstrijd aan te vatten met de 400m horden. Zijn 2de plaats in 52.02sec bracht 11 punten op. Andreas Vranken kon in de 100m niet onder doen en ook hij schonk DCLA 11 bijkomende punten met een 2de plaats in een scherpe 10.64. In het derde loopnummer van de dag (800m) kwam Pieter Sisk aan de start. Ondanks enkele gezondheidsperikelen veroverde hij een 7de plaats en 6 bijkomende punten in een degelijke 1.51.44.

Ondertussen waren ook de overige kampnummers van start gegaan. In het hoogspringen moest Frederik Ausloos (een polstokspringer van beroep) de kastanjes uit het vuur halen. Alhoewel Frederik er zelf meer van verwacht had, bracht zijn 1.85m toch 3.5 punten op. Arne Broeders deed het uitmuntend in het speerwerpen. Met 63.45m behaalde hij een eerste overwinning voor DCLA en de bijhorende 13 punten. Hiermede had onze club zich op een voorlopige 2de plaats genesteld. En ook in het kogelstoten deed onze rood-witte vertegenwoordiger het uitstekend. Ilya Defrère kegelde de 7.26kg zware kogel 15.16m ver, goed voor een derde plaats en 10 punten.

Terug naar de loopnummers nu. Ali Hamdi liep een tactische verstandige race en dit leverde nogmaals een derde plaats en de bijhorende 10 punten op. Andreas Vranken vond dat 100m lopen toch wat weinig was en voegde er dan ook nog een 200m aan toe. En wat voor een. Zijn zeer mooie 21.37 (met 0.7m/s tegenwind) was ruimschoots voldoende voor de overwinning. En zo dikte het DCLA puntentotaal nogmaals aan met 13 punten. Het werd toen al duidelijk dat, behoudens ongelukken, een podiumplaats binnen handbereik was.

Op de 3000m vertegenwoordigde John Heymans onze clubkleuren. In een snelle wedstrijd die gewonnen werd door Isaak Kimeli werd John mooi vierde in 8.20.51. Denis Hanjoul (zaterdag reeds aan het loopwerk in Nederland) finishte na 14.47 sec, nogmaals goed voor een 2de plaats en 11 punten. Kevin Dotremont moest merkwaardig genoeg van start gaan in de "tragere" eerste reeks van de 400m. Maar hij bewees dat dit een vergissing was door een mooie 4de plaats (48.72 en 9 punten) in de wacht te slepen in de gecombineerde rangschikking. In een sterke 5000m gewonnen door EK-ganger Bashir Abdi streed Dries Basemans voor wat hij waard was en behaalde zo nog eens 7 punten voor de club in 14.33.76.

De meest merkwaardige wedstrijd voor DCLA was de 3000m steeple. Dieter Aerssens kreeg pas midden deze week te horen dat hij de steeplechase mocht lopen en kreeg woensdag nog een spoedcursus "overschrijden van balken en waterbak". Tot ieders verrassing deed Dieter het meer dan uitstekend want hij behaalde in zijn eerste steeplewedstrijd ooit zowaar de 5de plaats (8 punten) in 9.57.27.

Bij de kampnummers was het de beurt aan enkele springnummers. Tuur Van Puyvelde, de jongste van het DCLA legioen, moest aan de bak in het verspringen. En ook hier deed onze youngster het meer dan behoorlijk. Tegen een zeer sterke tegenstand haalde hij via zijn 10de plaats 3 punten binnen en zijn 6.25m mag zeker gezien worden. Even later mocht nog een "chinese vrijwilliger" de rood-witte kleuren verdedigen, ditmaal in het hinkstapspringen. De grootste uitdaging voor Thomas Van Nuffelen (nog een polsstokspringer uit de groep van Steven) was vanaf de 11m plank in de zandbak geraken en dit lukte nog ook. Zijn 11.44m bracht weliswaar maar 1 punt op maar je moet het maar doen. Chapeau.
Een discipline waarin iedereen 13 punten verwachtte voor DCLA  was natuurlijk het polsstokspringen. Ben Broeders deed waarvoor hij gekomen was, namelijk winnen. Zijn 5.40m was 50cm hoger dan zijn naaste concurrent.
Edwin Nys mocht in het laatste kampnummer aantreden en ook hij deed het voortreffelijk. Na de ongenaakbare Philip Milanov wierp Edwin zijn discus 54.82m ver, goed voor plaats 2 en 11 punten.

Voor de afsluitende aflossingen stond DCLA op een mooie 2de plaats met slechts 2 puntjes voorsprong op OEH. Maar zowel op de 4x100m als op de 4x400m bleven onze rood-witte viertallen deze van Essenbeek-Halle voor.

Maxime Lermytte, Bram Luycx, Denis Hanjoul en Andreas Vranken voegden met hun tijd van 42.40 8 bijkomende punten op de DCLA teller en op de lange aflossing deden Maxime Lermyte, Bram Luycx, Tim Rummens en Kevin Dotremont het precies even goed (8 punten) in een tijd van 3.18.76.

RESC won deze interclub in de hoogste nationale afdeling met 195 punten, DCLA werd zeer mooi tweede met 172.5 punten, gevolgd door OEH met 167 punten.

Proficiat en dank aan atleten, trainers, coach en supporters voor deze mooie en spannende namiddag in Gent.

En natuurlijk ook dank aan de meegereisde reserven, Wouter Lammens en Jacob Grobbel.

 
Eric