Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Jeugd

70 Rood-witte atleetjes van Leuven en Halen aan de slag in Tienen

Kessel-Lo, 24 mei 2018

Op een mooie pinkstermaandag verzamelde de DCLA-armada uit Leuven en Halen op het Houtemveld in Tienen.
Een zeer grote delegatie van 70 DCLA-ers, waar naast diegenen die reeds geroutineerd zijn, ook nog steeds atleetjes hun weg vinden naar hun eerste wedstrijd, verzamelde voor een gezamenlijke opwarming. Daarna splitsten de groepen en verdeelden de 5 trainers uit Leuven en Halen de proeven zodat de atleetjes zo optimaal mogelijk begeleid konden worden.

In totaal verzamelde DCLA 7 podiumplaatsen en heel wat 4de plaatsen met Dai Keita (3) en Jan Breugelmans (2) als grootverzamelaars.

Een uitschieter was zeker en vast de 1000m van Staf De Haes. Dries Klykens nam in de eerste wedstrijdhelft onbewust Staf mee op sleeptouw. Daardoor eindigde Staf in 3’24.85, waarbij hij in de eindsprint nipt de duimen moest leggen voor een atleet van ACKO.

Ook was duidelijk dat de hoogspringtrainingen voor de benjamins, en discuswerpen voor de pupillen hun resultaat niet gemist hebben. Waar het vorig jaar soms gebeurde dat enkele atleetjes de aanvangshoogte niet haalden of geen prestatie lukten, zagen we dat alle atleetjes mooie prestaties achter hun naam hadden staan.

Raymond had ook 3 miniemen mee voor hun eerste wedstrijd polsstok. De eerste wedstrijd is altijd spannend, maar Dai en Axel hebben ook een eerste prestatie achter hun naam staan. Gitte maakte kennis met het feit dat de training er op wedstrijd niet altijd uitkomt, maar de volgende keer lukt het zeker wel.

Op het einde van de goed georganiseerde meeting kon er nog een onweer af, zodat de laatste reeksen onder een verfrissende plensbui kon doorgaan. Ondertussen genoten alle atleten, de trainers, en ouders van Halen en Leuven van de gezellige sfeer op en naast de piste.
DCLA Jeugd