Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Goud en zilder voor Kobe en Wout

Gouden Elena

Gouden Elena

Brons voor Tuur

Brons voor Tuur

Driemaal goud, tweemaal zilver en tweemaal brons op KvV Cadetten en Scholieren

Gentbrugge, 15 augustus 2018

In Gentbrugge namen vijftien DCLA-ers deel aan het Vlaams kampioenschap voor cadetten en scholieren. Velen waren iets of wat nog in vakantiemodus en mankeerden wat training, toch slaagden acht van hen er in om een bestprestatie te laten noteren. In totaal behaalde DCLA wel zeven medailles : Goud was er voor Elena, Elien en Kobe. Zilver voor Wout en Elena en brons voor Tuur en Jonas.
Drie medailles waren gereserveerd voor het team van Herman. Hij zorgde voor het verhaal van zijn werpers : Elena Defrère mocht al om 9u15 aan het werk in de discusring. Bij haar tweede beurt landde de discus na 45m81 wat de verwachte Vlaamse titel opleverde. In het kogelstoten verzwikte Elena haar voet tijdens de opwarming; met een tape rond de voet zette Elena in beurt 4 nog 15m35 op het scorebord maar dan stopte ze wijselijk de competitie. Elena bleef tot de laatste beurt aan de leiding maar dan stootte EK Györ kamergenote Myrthe Van Der Borght 15m94. Kogelbrons was weggelegd voor Jonas Vanderborght met een worp van 15m07, in dezelfde scholierenwedstrijd verbeterde Kwinten Cools zich tot 14m27 waarmee hij 5-de werd. Ook in het discuswerpen zette Kwinten met 44m20 een PR neer wat hem de vierde plaats opleverde. Een vijfde plaats was ook weggelegd voor cadet Aäron Luts die zijn speer 38m86 ver wierp. De PR verbetering van de dag kwam van Tuur Van Puyvelde : van 40m80 ging het naar 46m60 wat eveneens een vijfde plaats opleverde in het speerwerpen bij de scholieren. Jonas D’Hondt volgde een plaatsje verderop met 42m69.Bij de cadetten meisjes wist ook Friedel Cuypers haar PR bij te stellen: met een speerworp van 30m45 werd ze zevende.
Vroeg in de ochtend zat Stien Van Loock in de startblokken voor de 300mH bij de cadetten. Net terug van vakantie liep ze een behoorlijke race in 48”79, voor een pr was de wind hier teveel pretbederver. Stien werd zesde in de snelste reeks. EK-gangster Elien Vekemans ging opnieuw vlot over de vier meter-barrière in het polsstokspringen. De klus voor de gouden medaille was voor Elien gemakkelijk geklaard.
Maarten Vermaelen had blijkbaar frisse beentjes want hij rende, ondanks de strakke wind in de laatste rechte lijn , naar een besttijd in 60”74 goed voor een vierde plaats in zijn reeks. Debutant Dries Leën liep bij de scholieren zijn tweede 400m ooit in zijn atletiekcarrière, hij kwam na 53”70 net uit boven zijn record. Prima gedaan van Dries.
Tuur Van Puyvelde zorgde voor een spannende competitie in het verspringen. Pas in de derde poging verzekerde hij zich van een plaatsje bij de beste acht. Hij rukte op van de tiende naar de vijfde plaats in de voorlopige rangschikking. In de laatste poging sprong hij met 6m19 naar de bronzen medaille. Een mooie beloning voor de hardwerkende Tuur. Philippe Hiroux werd zesde in het polsstokspringen. Zijn pr lag dicht bij de aanvangshoogte (3m20), toch slaagde Philippe erin om deze hoogte bij de eerste poging te overschrijden.
Aäron Luts is goed op dreef op de 800m. Hij werd derde in zijn reeks in 2’11”36. Trainingsgenoten Kobe Hermans, Wout Debrouyer en Siemen Geris zorgden voor een knappe teamprestatie. Kobe won autoritair de 3000m in een nieuw persoonlijk record (8’47”07), Wout mocht hem, met een tweede plaats (8’54”86), flankeren op het podium. En Siemen werd met zijn vierde plaats beloond met een pr (9’10”68).
Op naar het laatste individueel kampioenschap van het atletiekseizoen. Het BK cadetten en scholieren gaat door op 8 en 9 september in ons eigen stadion in Kessel-Lo. Liefst twintig DCLA-ers haalden dit seizoen de BK-limiet. Allen op post dus om te supporteren voor dit jeugdig talent !
Ilse