Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

wedstrijdatletiek

Kasper Verbeylen ongenaakbaar op kogelpodium (Foto Hilde H)

Kasper Verbeylen ongenaakbaar op kogelpodium (Foto Hilde H)

Ilya met een gouden (discus) en bronzen (kogel) medaille
(Foto Hilde H)

Ilya met een gouden (discus) en bronzen (kogel) medaille (Foto Hilde H)

Guillaume Grimard, na 2 ronden goed gepositioneerd voor bronzen medaille
(Foto Hilde H.)

Guillaume Grimard, na 2 ronden goed gepositioneerd voor bronzen medaille (Foto Hilde H.)

Cato Grobbel met goud in het discuswerpen (Foto Herman)

Cato Grobbel met goud in het discuswerpen (Foto Herman)

Lucas Grobbel bracht het goud mee op het discuswerpen (Foto Herman)

Lucas Grobbel bracht het goud mee op het discuswerpen (Foto Herman)

9 medailles op BK junioren en beloften

Moeskroen, 26 augustus 2018

Met 5 gouden, 2 zilveren en 2 bronzen medailles op 19 prestaties een mooie oogst.
Onze junioren tekenden 12x present met 4 medailles als resultaat. Bij de beloften waren er 7 prestaties waarvan er 5 goed waren voor een medaille.

Goud was voor Kasper Verbeylen (jun – kogel), Lucas Grobbel (jun – discus), Fréderic Ausloos (bel-polsstok), Cato Grobbel (bel-kogel) en Ilya Defrère (bel-discus).

Zilver was voor Mirte Fannes (jun – 800) en Thomas Van Nuffelen (bel-polsstok).

Brons kwam mee naar huis bij Guillaume Grimard (jun-1500) en Ilya Defrère (bel-kogel)

Mirte Fannes zorgde voor de eerste DCLA medaille van de dag. In een tactische 800m wedstrijd ging zij attent mee in de kopgroep. De eindsprint werd reeds vroeg ingezet en Mirte haalde het uiterste uit de kast met een sterke 2e plaats in 2:13:83 als resultaat. Een mooie een afronding van een sterk seizoen voor Mirte. Hanne Van Loock stond in dezelfde reeks mee aan de start met de 2e sterkste tijd van dit seizoen. Maar de vermoeidheid van een lang seizoen in combinatie met een zwaar eerste studiejaar verhinderden haar om mee aan te sluiten bij de versnelling. Zij was teleurgesteld met haar 5e plaats in 2:18.50.

Guillaume Grimard legde zich dit jaar toe op de iets kortere 1500m. Hij bewees vorige week in Lier reeds dat hij een enorme progressie maakte om een laatste snelle ronde uit de benen te schudden. Iets wat hem deze week zeker van pas kwam. Tijdens de eerste 2 ronden van deze BK juniorenwedstrijd leek het of de heren voor een parkwandeling vertrokken waren. Maar na 1000m werden alle duivels ontbonden, en met het nodige duw en trekwerk werd er gevochten voor de goede posities. Guillaume wist zich in deze strijd voortreffelijk te  weren. Hij sprintte naar de 3e plaats en kwam daarbij slechts 3 honderdste te kort voor zilver.

De andere medailles werden verdeeld tussen onze kampers.

Bij het polsstokspringen gingen Frederick Ausloos (5m00) en Thomas Van Nuffelen aan de haal met goud en zilver. Frederick had moeite om op gang te komen en had 3 pogingen nodig voor zijn aanvangshoogte van 4m80. Waarna hij de 5m bij zijn eerste poging klaarde en zo het goud in de wacht sleepte. Thomas benaderde zijn PR met een sprong over 4m80 en bracht zo zilver mee naar huis.

Vier van de vijf gouden DCLA medailles werden behaald door atleten uit de werpgroep, het hoogste trapje van de discuspodia werd in drie van de vier discuscompetities voor DCLA gereserveerd na knappe prestaties in de nochtans spekgladde discuscirkel.

Cato Grobbel (beloften vrouwen, 42m51) en Ilya Defrère (beloften mannen, 48m76)  wonnen vrij probleemloos hun discustitel, bij Lucas Grobbel (junioren mannen, 42m39) werd het een centimeterthriller want de nummer twee kwam tot 42m33. De vierde werptitel was voor junior Kasper Verbeylen die voor het eerst zijn kogel netjes voorbij de 16 meter grens (16m01) stootte.   Ilya behaalde ook nog  brons met de kogel (15m80) en Kasper werd vijfde met de discus (37m97).

Voor Jacob Grobbel zal dit een seizoen met gemengde gevoelens blijven: een mooi PR van 65m83 op de heilige speerstand in het Duitse Jena (daar werd immers het wereldrecord geworpen), maar problemen aan de elleboog verhinderden zijn deelname aan het BK AC en onze Meeting voor Mon. Vandaag werd zijn wederoptreden, maar na bijna twee maand zonder echt te kunnen doorwerpen zat er niet meer in dan 58m11 en een vierde plaats na een podiumtrio waarbij iedereen twee jaar ouder is dan Jacob. Bij de beloften vrouwen wierp Maaike Neefs haar speer 28m20 ver wat de 9-de plaats opleverde.

Lander Van Belleghem en Alpha Boye tekenden present voor de 100 en 200m. Tijdens de reeksen 100 m was er een probleem met de tijdopname waardoor de reeks van Lander moest overgedaan worden. Alpha liet een tijd van 11.28 optekenen en Lander kwam niet goed weg uit de blokken en finishte in 11.70. Aan het einde van middag werd de 200m gelopen in een rechtstreekse finale. Hier werd Alpha 2e in zijn reeks en 8e in totaal in een tijd van 23.19. Lander ging van start in de snelle reeks en finishte in 24.07 en werd hiermee 14e.

Fabian Cuypers stond aan de start van de 5000m. Hij werd met een tijd van 16:13:00 knap 8e. En Amer Hatif Ali liep opnieuw een 400h. De wind speelde parten in deze wedstrijd. Amer werd 9e in de totaaluitslag in 58.00.
Hilde