Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

BK cadetten & scholieren DAG 1

Kessel-Lo, 08 september 2018

2 gouden en 2 zilveren medailles
Op dag 1 van het Belgische Kampioenschap cadetten en scholieren dat dit jaar op onze vertrouwde piste in Kessel-Lo wordt georganiseerd mochten scholieren Elena Defrère en Kobe Hermans zich op de eerste dag al kronen tot Belgisch kampioen.  Zilver was er ook voor Wout De Broyer en voor Elena.

Bij de loopnummers mocht cadette Stien Van Loock de spits afbijten. Zij werd 2e in haar reeks  met 47.85 wat haar ook een finaleplaats op zondag opleverde.

Drie clubgenoten slaagden erin het BK-minimum te lopen voor de 400m.  Bij de scholieren  mochten Dries Leen en Maxim Van Goolen aantreden in dezelfde reeks.  Dries haalde het met 53.53 van Maxim (54.96).  Aäron Luts lukte bij de cadetten een schitterend nieuw PR in 56.82.

Elena Defrère was de enige DCLA-kampster die vandaag kon strijden voor een medaille.  Zij maakte in het discuswerpen haar favorietenrol waar door in haar laatste poging haar discus naar 46m32 te werpen, wat bijna 6m verder was dan de zilveren medaillewinnares.  Het kogelstoten daarentegen was dan wel een zeer spannende wedstrijd wat vooraf ook kon voorspeld worden aangezien de twee beste scholieren op 1 en 2 staan op de Belgische ranglijst aller tijden en zich ook hebben genesteld in de top 20 van de wereldranglijst. Elena werd uiteindelijk knap tweede.  Haar kogel landde op 15m55, wat slechts 20 cm minder was dan de nieuwe Belgische kampioene.

In de 3000m -race konden maar liefst 3 scholieren uit de groep van Guy meestrijden voor de medailles.  Siemen Geris nam vrij snel de groep op sleeptouw en hield het tempo hoog.  Kobe Hermans en Wout Debroyer nestelden zich in zijn spoor. Met vier gingen ze uiteindelijk de laatste ronde in.  Een prangende eindspurt leverde Kobe goud op in een tijd van 8.50.63. Wout won het zilver in 8.51.04.  Siemen werd uiteindelijk nog knap 7 met een schitterend PR van 9.02.24.

Thiel Sodji was met de derde prestatie ingeschreven voor de 100m bij de cadetten. Hij werd tweede in zijn reeks maar zijn 12.02 was helaas niet voldoende voor een finaleplaats.

Bij de scholieren liep Seppe Monbaliu 12.31, Kjell Dangis 11.63 miste met twee hondersten nipt de finale maar verpulverde zijn record.

De volledige uitslag van dag1 en dag2
Karin B.