Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Indrukwekkende winst voor Juniors Mannen in Cross Cup Relays

Gent, 21 oktober 2018

Op de Cross Cup Relays in Gent liep het team van de Juniors Mannen naar overtuigende winst. De teams AC Mannen en Vrouwen kwamen door laattijdige forfaits niet op volle sterkte aan de start maar behaalden toch een fraai resultaat.
De vrouwen beten de spits af aan de zonovergoten Blaarmeersen in Gent. Kim Geypen en Mona Rahme werden deze week geveld door ziekte en Yewbdar Denys kon er door familiale verplichtingen niet bijzijn. Zo werd Julie Van De Vondel naar het A-team doorgeschoven. Hanne Van Loock en Mirte Fannes legden een meer dan puik parcours af, maar Julie had de pech dat er een aantal nationale toppers na haar de stok ontvingen. De finish op plaats 16 geeft onvoldoende weer hoe sterk Julie zich op het slotparcours verweerde.
Het team Voet-Deboth-De Beukelaer werd 30° na ietwat overmoedige start van Enya en het team Putzeis-Stojchewska-Lambert kwam als 50° van 71 teams over de meet met dank aan een sterk parcours van invalster Inneke.
De mannen kregen af te rekenen met de onbeschikbaarheid van Lukas Van Assche, Stijn Baeten en Tristan Bloemen. John Heymans loodste het A-team meteen in de kopgroep en Ali Hamdi zorgde voor de aansluiting bij de teams die jacht maakten op de leiders. Dries Basemans toonde vroege vorm en deelde scherpe prikken uit die voor verdere schifting zorgden. Tegen de verzamelde nationale top finishten onze sterkhouders voortreffelijk als 5°.
In het tweede team kwam Milan Augustijns in de start onfortuinlijk ten val. Zo waren Ashenafi Bulle en Wouter Lammens op achtervolgen aangewezen met plaats 39 op liefst 103 teams als resultaat. Hier past een vermelding voor de uitstekende remonte van Wouter die flink wat teams oppeuzelde.
Het juniorenteam bij de mannen stond als grote favoriet genoteerd bij de bookmakers maar je moet het nog altijd doen. Pieter Sisk liet er geen gras over groeien en tekende voor een verschroeiende start. Na 1000m gaf hij de stok met ruime voorsprong door aan Belgisch scholierenkampioen 3000m Kobe Hermans. Die consolideerde de voorsprong en plaatste Guillaume Grimard in een comfortabele driving seat. Hoe ze in de achtergrond ook met vereende krachten trachtten de kloof te dichten Guillaume gaf geen krimp en kwam uitbundig juichend over de finish. Wat een triomf voor dit klasse-team !
Een tweede DCLA team met Cuypers-Geris-Debroyer liepen op uitstekende plaats 14 binnen. DCLA 3 met Matthijs Loeckx, Sebbe Mattheeuws en Matteo Rizzi werd 41° en DCLA 4 – wat een luxe – met Arnalsteen-Dierickx-Vandecauter werd 50° op 60 aankomsten.

Proficiat aan alle atleten en meegereisde supporters.
Ivo