Leuven Atletiek

Jeugd

Rood-wit legioen onder een winterzon in Kortenberg

Kessel-Lo, 18 november 2018

In totaal kwamen 70 DCLA-jeugdatleten aan de start onder een mooi winterzonnetje. Koud, droog, geen wind en een leuk parcours,... meer moesten onze atleetjes niet hebben. Waar we vorig jaar tevreden moesten zijn met enkele top 5-plaatsen, konden we dit jaar meerdere podia en top 5-plaatsen meepikken.
Sverre Deleu, die zijn talent voor het eerst etaleerde tijdens het PK aflossingen, kwam in één van zijn eerste crossen het dichtst bij de oppergaai. Hij trok de kop van de wedstrijd en kwam in de eindsprint enkele centimeters tekort voor het hoogste schavotje. Dit is zeker niet de laatste podiumplaats voor deze jeugdatleet!
Ook Febe, Tristan en Vincent mochten op het podium. Daarnaast waren er ook nog 10 top 5-plaatsen voor de jeugdatleten van DCLA in de verschillende categorieën.
De meesten waren terecht fier op hun prestatie, en de enkelen die de start gemist hadden, steken in de zij kregen, of ziek forfait moesten geven, krijgen op 2 december in Wespelaar een nieuwe kans.