Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Wout en Kobe op het podium

Julie Van de Vondel

Julie Van de Vondel

Ali Hamdi

Ali Hamdi

Eerste veldlopen van 2019 leveren 5 podiumplaatsen op in Hulshout en Grimbergen

Hulshout en Grimbergen, 06 januari 2019

Een aantal atleten van DCLA achtte het nodig wat calorieën op te branden en trokken op 6 januari naar Hulshout en Grimbergen. Niet zonder succes
Hulshout

Bij de scholieren meisjes liep Friedel Cuypers naar een mooie ereplaats, dit tussen de 20 deelneemsters. Van bij de start kozen drie atleten voor de aanval, Friedel ging mee met een tweede groep. Zij liep een verstandige wedstrijd en kon na een prima eindspurt een 6de plaats bemachtigen.
Bij de jongens zagen we Milo Roggen aan de start; hij vertrok enigszins behoudend en wou zijn krachten doseren. Na een eerste studieronde had hij het goede ritme te pakken en begon hij aan een geleidelijke opmars met een verdienstelijke 14de plaats als resultaat.
Matijs Loeckx koos voor de korte cross en deed het zeker niet onaardig met zijn 18de plaats.
Bij de seniores vrouwen kwam Nathalie De Beukelaer als enige DCLA-ster aan de start. Al snel werden de drie podiumplaatsen ingenomen, maar in de achtervolgende groep deed Nathalie heel wat kopwerk wat haar uiteindelijk een 7de plaats opleverde.
Bij de juniores mannen draaiden Wout Debroyer en Kobe Hermans al mee aan de leiding na de eerste bocht en kregen we snel een kopgroep van vijf juniores. Wout controleerde mee het tempo en na twee ronden vond hij zijn ogenblik gekomen en ging hij resoluut naar de leiding, Kobe ging mee. Zij bouwden samen een mooie voorsprong uit, maar voor Kobe was het tempo van Wout iets te hoog. Wout liep uiteindelijk solo naar zijn eerste zege als junior. Kobe maakte het rood-witte succes compleet met zijn tweede plaats.
Bij de seniores mannen maakte Ali Hamdi in de eerste ronde deel uit van het leiderstrio. Een ronde verder kregen we Dame Tasama aan de leiding met Ali als dichtste achtervolger. Dame bleef buiten schot en Ali focuste zich op de 2de plaats die hij gemakkelijk behield.

Grimbergen
In Grimbergen stonden twee Leuvense atleten op het podium, dit bij de seniores. Ook hier zette Julie Van De Vondel weer een prima resultaat neer. Na haar tweede plaats bij de 8 km van de corrida werd het hier een 3de plaats. Gerd Devos streed voortdurend mee in de voorste gelederen en vocht tot de laatste meters voor de zege. Uiteindelijk moest hij tevreden zijn met de tweede plaats.

Guy