Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Veel DCLA atleten aanwezig op PK indoor (update)

Gent, 05 januari 2019

DCLA was weeral talrijk aanwezig op het Provinciaal Kampioenschap indoor in Gent. Dit leverde 15 provinciale kampioenen, 12 tweede plaatsen en 7 derde plaatsen op. Het was tevens een mooie gelegenheid voor heel wat atleten om voor het eerst kennis te maken met de wedstrijdatletiek.
Hierbij alvast een verslag van de werpers, enkele springers en spurters en de oriëntatiegroep.

6 van de 8 uitgereikte kogeltitels waren voor DCLA en de mannen lukte voor het derde jaar op rij de ‘clean sheet’ met een 4 op 4.  Dat was onverwacht want Hannes Catteau startte niet als favoriet bij de cadetten.  Bij zijn eerste poging kwam hij meteen tot 11m03 terwijl hij op training nog nooit over de 10m was geraakt.  Niemand van de andere Vlaams-Brabantse kogelstoters deed beter zodat Hannes provinciaal kampioen werd.  Bij de scholieren kwam Kwinten Cools tot een PR van 14m36 en deed daarmee ruimschoots beter dan zijn provinciegenoten en zijn Antwerpse collega’s.  De grootste recordverpulvering van de dag kwam van meerkamper Tuur van Puyvelde die tweede Vlaams-Brabantse scholier werd met 12m53.

De overgang van de 5 naar de 6 kg kogel is al vlot verteerd door onze junioren: Jonas Vanderborght won met een indrukwekkende 14m89 en Sam Vanmolecot werd met 10m64 derde Vlaams-Brabander.  Normaal rekenen we op 2 meter verlies van afstand wanneer de kogel 1 kg zwaarder wordt, Jonas deed maar 1 meter minder en Sam wierp met de 6 kg kogel zelfs al verder dan zijn 5 kg record van vorig jaar.

Minder goed nieuws voor onze topper Ilya Defrère: door een blessure aan een vinger zal kogelstoten niet lukken de eerstkomende maanden. Toch werd het bij de seniores nog een dubbel met Kasper Verbeylen (13m80) en Bart Narmon (12m32).

Bij de junioren dames won Elena Defrère de titel: 12m52 is niet haar normale niveau, door een kwetsuur was haar voorbereiding beperkt gebleven tot maar 1 techniektraining.  Noor Koekelkoren was bij de cadetten meisjes de beste provinciegenote met een PR van 9m92.

Ook de spurters en springers behaalden mooie ereplaatsen. Op de 60m bij de cadetten meisjes zagen we een zeer sterke Claire Jacobs die als tijdsnelste naar de finale mocht en ook Marte Breyne haalde met haar 8ste tijd de finale. In die finale werd Claire net geklopt voor de titel maar haar tijd van 8.29 mag gezien worden. Marte werd mooi 8ste in de finale in 8.80.

In het hoogspringen behaalde cadette Marthe Nagels een tweede plaats in een knap PR van 1m49. Bij de cadetten jongens werd Dai Keïta tweede met een mooie sprong van 1m55.

In het verspringen zagen we opnieuw een sterke Claire Jacobs die de wedstrijd afsloot na wat aanpassingen aan de aanloop op een tweede plaats met 4m56. Mits een constantere aanloop zit er zeker meer in. Bij de senioren werd Amer Ali Hatif eerste in 6m26 en Dieter De Coninck 4de met 3m45. Junior Sacha Voskuilen werd ook vierde met 5m09. Het was nog maar zijn tweede wedstrijd ooit en zonder veel specifieke verspringtraining is dit zeker een mooi resultaat. Ten laatste zagen we opnieuw scholier Tuur Van Puyvelde aan het werk en na een zeer constante wedstrijd behaalde hij de eerste plaats met een sterke 6m24. Het mankeerde hem een beetje aan snelheid in de aanloop dus dat smaakt naar meer.

Op de baanronde bij de scholieren meisjes werd Stien Van Loock derde in 27.24 en Anne Meurrens 6de met een verpulvering van haar record tot 28.85. Juniore Alba Bruggeman Nelissen werd 7de in een PR van 30.50. Sacha strande als 5de in een tijd van 25.94. Cadet Kamiel Van Oostveldt was niet helemaal tevreden met zijn 29.04 maar wegens groeipijnen had hij maar weinig sprinttraining in de benen.

Ook de oriëntatiegroep kwam zoals elk jaar weer met vele nieuwe gezichten in actie. Cadette Pauline Seghers mocht de dag openen voor de groep op de 60m. Bij de cadetten jongens miste Angelo Parrent nipt de finale door halverwege even zijn balans te verliezen, maar hij kwam toch nog binnen in een mooie 8.86. Wolf Briers was de enige vroeg aanwezige scholier en kon zijn reeks afsluiten met een 8.33.

Bij de 200 kwamen er veel meisjes aansluiten bij de groep. Lena Miermans, vorig jaar ook al ervaring opgedaan, bleek de snelste met 31.17. Een nerveuze Irina Wouters kon zich bij de scholieren handhaven met 30.86. Zij was ook de enige scholiere van de groep aanwezig. Myrrdin Covens moest de eerder vermelde Angelo met slechts één honderste laten voorgaan bij de cadetten jongens.

Bij de dubbele indoorbaanronde kon de groep twee bronzen medailles wegkapen: Kaat Lambert kon een té enthousiast gestarte tegenstandster terugroepen en zich zo verkeren van de derde plaats. Bij de cadetten jongens besliste een spurt tussen Falco Boone en Wannes Boeykens wie mee op het podium mocht komen. Falco trok hierbij aan het langste eind.

De volledige uitslag kunt u hier raadplagen.