Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Thiel en Tuur scoren op Vlaams kampioenschap jeugd

Gent, 20 januari 2019

Het eerste Vlaams kampioenschap van 2019 werd zondag afgewerkt in Gentse topsporthal. Zestien cadetten en scholieren van DCLA werden hiervoor geselecteerd. Voor de meesten onder hen was dit een eerste test op Vlaams niveau en was deelnemen belangrijker dan winnen. Toch konden we twee medailles versieren : Tuur Van Puyvelde sprong naar brons in het verspringen en Thiel Sodji speelde hetzelfde klaar op de 60m.
In de eerste wedstrijd van de dag zorgde Tuur Van Puyvelde al onmiddellijk voor een medaille. In het verspringen haalde hij, ondanks wat tekort aan ritmegevoel, 6m25. Dit was goed voor een bronzen medaille , een mooie beloning voor zijn trainingsijver. Tuur kwam later nog in actie op de 60mH, hij evenaarde zijn besttijd (9”18) en werd zesde in zijn reeks. De spurters hadden ondertussen hun reeksen van de 60m al achter de rug. Claire Jacobs is al enkele weken goed op dreef maar vandaag haalde ze aan dat ze een mindere dag had. Op de 60m vlak werd ze tweede in 8”38, op de hinderniskoers liep ze na 9”95 over de meet. Scholiere Paulien Gielis kon wel haar record verbreken, ze rende na 8”65.

Een vuurdoop werd het voor onze cadetten jongens, de vier knapen deden het opperbest. Eerstejaars Joppe Doms was de snelste van de DCLA-ers, hij liep over de korte afstand  8”10. Jasper Vermaelen en Jaan Verdegem flirtten met hun record en haalden respectievelijk 8”65 en 8”66. Jonathan Van Impe tenslotte liep op de 60m een fractie sneller dan zijn persoonlijke beste (8”18), in de late namiddag toonde Jonathan nog het beste van zichzelf en kneep bijna een seconde af van zijn 200m-tijd (25”97). Uitblinker van de dag voor DCLA was raspaardje Thiel Sodji. Hij plaatste zich met gemak voor de finale van de 60m en deed het daar excellent door naar de bronzen medaille te spurten in een stevig persoonlijk record (7”26). Op de 200m toonde hij nogmaals zijn klasse, na een lange wedstrijddag won hij zijn reeks in 23”67, als eerstejaarsscholier goed voor een achtste totaalplaats.

Op de 60mH kwamen nog een aantal DCLA-ers in actie. Cadette Noor Koekelkoren kon zich na een voortreffelijke reeks, ze finishte in 9”26, plaatsen voor de finale. In die finale werd ze zevende in 9”40. Dai Keïta werd beloond met 10”24, een verbetering voor hem. Ook Stien Van Loock kon haar record breken , ze haalde 9”42. Op de 200m slaagde ze daar ei zo na in (27”44).

Onze kampers kwamen ondertussen ook aan de bak. Marthe Nagels had wat moeite met haar aanvangshoogte van 1m40 maar slaagde toch in de derde poging. Hier eindigde ook haar wedstrijd. Noor Koekelkoren had een prima kogelwedstrijd, ze stootte haar kogel voor de eerste maal over de tien meter (10m32). Onze werpers bij de scholieren respecteerden de volgorde van de ranglijsten. Kwinten Cools, met nieuw werprecord (14m65), schikte zich op de vierde stek en Arne Vanderborght posteerde zich op de vijfde plaats (13m01).

Tenslotte startten nog twee roodwitten op de dubbele baanronde. Voor Kamiel Van Oostveldt was  het, als eerstejaarscadet, zijn allereerste 400m. Hij haalde 64”82. Amber Souffree heeft al wat meer ervaring op deze afstand. Zij deed het prima en holde naar 63”47, en met wat meer lef de volgende keer kan er gerust nog een fractie af.

Over een vijftal weken staat het volgende individueel jeugdkampioenschap voor de deur. De disciplinetrainers mogen hun atleten klaarstomen voor dit Belgisch kampioenschap zodat ze ook dan hun verwachtingen kunnen overtreffen.
Ilse