Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

dig

dav

dav

dig

dig

dig

dig

Eerste overwinning voor Wout Debroyer op een Crosscup

Hanuit, 20 januari 2019

Voor de eerste manche van de CrossCup van dit jaar werd ons een zonnetje gereserveerd en dit zorgde, ondanks de koude, voor een aangename dag. Vooral omdat Wout Debroyer zijn zijn eerste zege in een wedstrijd van de CrossCup behaalde en dit als eerstejaarsjunior. 
Wout Debroyer en Kobe Hermans voelden zich duidelijk goed en dit tussen een sterk deelnemersveld. Maar dat was niet de zorg van onze twee vertegenwoordigers bij de juniores die beiden een goede start namen. Door lichte steken verloor Kobe heel wat plaatsen en vonden we hem terug rond de twaalfde plaats. In de tweede ronde liep Wout rond de achtste plaats. Topfavoriet Tim Van De Velde verdween door een kwetsuur uit de wedstrijd en vooraan kregen we een trio. In het begin van de derde ronde sloot Wout aan bij de leiders, toen kreeg Marco Vanderpoorten het moeilijk en moest het drietal laten gaan. Ondertussen was Kobe aan zijn inhaalrace begonnen en bij het ingaan van de laatste ronde kregen we Wout aan de leiding en alleen Rayan Vanderpoorten kon hem volgen en met een versnelling kon Wout zich losrukken van zijn laatste gezel en finishte hij als winnaar na een straffe prestatie. Wat later liep Kobe binnen, hij strandde op een zeer verdienstelijke 7de plaats.

In de korte cross liep Ali Hamdi meteen in het spoor van de koploper, maar aan het einde van de eerste ronde moest Ali vele plaatsen inleveren en vonden we hem terug rond de zeventiende plaats. In de laatste hectometers kon hij nog wel enkele plaatsen goedmaken en besloot de wedstrijd op een 13de plaats.

Bij de senioren vrouwen werd het voor Inneke Lambert haar eerste test in een wedstrijd van dit niveau en dat deed ze prima op plaats 28. Ze moest hier ondervinden dat dit geen wedstrijd was van het LCC maar hoopt bij een volgende gelegenheid wel op een plaats rond de top 20.

Bij de senioren mannen was Dries Basemans onze beste vertegenwoordiger. Op het einde van de eerste ronde ging een Oegandees in de aanval en in het achtervolgend zestal vonden we Dries terug. Een tempoversnelling van Kimeli op het einde van de tweede ronde was er te veel aan voor Dries en hij moest het selecte groepje laten gaan en viel terug naar een 7de plaats, plaats die hij ook kreeg toegewezen aan de eindstreep. Dries mag zeker terugblikken op een mooi resultaat. Laurens Vanderlinden bouwde zijn wedstrijd rustig op en schoof elke ronde op om uiteindelijk te eindigen als veertiende landgenoot op een 18de plaats. Ashenafi Bulle vinden we terug op een 44ste plaats.

 
Guy