Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Sterke prestaties van onze masters op het Vlaams Kampioenschap veldlopen in Rotselaar

Rotselaar, 10 februari 2019

Ondanks de regen, de wind en de modder waren vele clubleden afgezakt naar Rotselaar voor de voorlaatste manche van de Crosscup die eveneens dienst deed als Vlaams Kampioenschap veldlopen. En met 3 titels bij de masters mogen wij zeer tevreden zijn.

 

En ere wie ere toekomt. Het waren dit jaar de DCLA masters die met de bloemen naar huis gingen.

Sigrid Vanden Bempt werd met duidelijke voorsprong Vlaams Kampioen bij de W35. Haar echtgenoot Davy Segers kon natuurlijk niet onderdoen en werd dan ook Vlaams Kampioen bij de M40. Mona Rahmé deed evengoed bij de W40; goud dus.

Laten we nu de prestaties van onze jongere atleten vanaf cadet chronologisch bekijken.

4 cadetten meisjes hadden de verplaatsing naar Rotselaar gemaakt. Tille Beke (39ste), Lene Raes (46ste), Anouk De Baerdemaeker (49ste) en Kaat Lambert (62ste).

Bij de cadetten jongens 4 DCLA-ers. Jules Vansteenkiste (45ste), Tibo Heselmans (71ste), Jelle Decoster (74ste) en Thomas Desplentere (83ste).

Ook 2 scholieren meisjes vonden de moed om de weergoden te trotseren: Friedel Cuypers (39ste) en Féline Vannes (44ste). Een speciale vermelding voor Féline die in de ochtend nog de jeugd had begeleid in Rotselaar. Proficiat.

Slechts 1 clubvertegenwoordiger bij de scholieren jongens. Aaron Luts werd er zeer verdienstelijk 25ste.

Bij de korte cross heren verwachtten wij iets van Ali Hamdi. Hij verdedigde immers zijn titel van vorig jaar. Maar Ali is geen grote fan van koude en wind. Teleurgesteld behaald Ali toch een mooie 11de plaats.

Bij de senioren dames kwam onze Charlotte Dewilde dit jaar voor de eerste maal in het veld. Zij deed het voortreffelijk met een veelbelovende 13de plaats (8ste Belgische en 6de Vlaamse). Verderop kwam Yewbdar Denys als 31ste over de streep, Julie Van de Vondel werd enkele seconden later 37ste en Laurien Putzeys 45ste.

In een spannende wedstrijd bij de senioren heren werd Dries Basemans 10de (7de Belg, 5de Vlaming). En ook Laurens Vanderlinden deed het prima. Hij werd zeer mooi 18de. En verderop zagen wij nog Wouter Lammens als 32ste over de streep komen.

Geen rood-witten bij de junioren dames.
Wel een sterke delegatie bij de junioren mannen. Vorig WE nog actief in het warme en zonnige Portugal voor het ECCC, vandaag in het frisse, natte en winderige Rotselaar. Siemen Geris en Wout Debroyer kwamen verkouden terug uit Albufeire en haalden hun normale niveau niet. Respectievelijk een 22ste en 24ste plaats als gevolg. Kobe Hermans daarentegen liep waarschijnlijk zijn beste wedstrijd van het seizoen en werd zeer mooi 9de (6de Belg).

Bij de masters zagen wij nog vele andere clubgenoten waaronder een sterke delegatie uit Halen.

En de vroege vogels hadden natuurlijk al opgemerkt dat vele DCLA jeugdatleetjes in de voormiddag al kennis hadden gemaakt met de regen, de wind en de modder in Rotselaar. Een verslag van hun mooie prestaties vind je op de Facebook-pagina van de DCLA jeugd.

Aan allen proficiat om de onaangename weerelementen te trotseren.

Videoverslag van deze wedstrijd door Mark Schrevens: https://youtu.be/A7674_ad4PU

De volledige uitslag vind je hier: http://www.atletiek.be/admin/storage/main/20190210kvvveldlopen-resultaten.pdf

Volgende afspraak is het Belgisch Kampioenschap veldlopen in Brussel op zondag 24 februari.

Eric