Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

G-atletiek

Ook onze G-atleten waren aanwezig in Rotselaar

Rotselaar, 10 februari 2019

Rotselaar is voor de atleten met een handicap (AMH) synoniem voor het Belgisch Kampioenschap. Dus ook de G-atleten van DCLA waren paraat.
De G-atleten hebben zondag de crosscup van Rotselaar op gang geschoten. Met dit echte veldloopweer kwamen toch een paar moedige en gemotiveerde lopers naar deze wedstrijd.

Na een parcoursverkenning waarin we beseften hoe nat en zwaar de ondergrond was, stonden onze 3 miniemen enthousiast aan de startlijn van de g-loop. Als echte makkers moedigden ze mekaar aan. Snelle start in het zand waarin Kobe Bruers onmiddellijk met de kop meeging. Rik Baeyens en Nathan Van Winnendael startten wat kalmer maar gingen toch goed mee met de groep. Onze jongens hielden goed stand, tonend dat ze op training hebben leren doseren. Na een indrukwekkende eindspurt, finishte Kobe als derde, nadat hij met een andere miniem bijna de veel oudere leider te pakken had (3:50 voor de 800m). Rik volgde als 9de in 4:37 en Nathan op plaats 28 (10de min) in 6:16.

Daarna kwamen onze oudere atleten in actie voor het BK veldlopen voor atleten met een handicap met een afstand van 1300m. Zoals we van hem gewoon zijn, ging Ward Nullens met de snelle lopers mee. Hij hield dit vol tijdens de eerste helft van de wedstrijd maar had het zware parcours wat onderschat en moest het tempo laten zakken. Hij eindigde als 17de in 5:53. Joeri Rochette en Dieter De Coninck gingen wat kalmer van start en konden hun tempo beter aanhouden. Dieter eindigde als 22ste in 6:19 en Joeri als 34ste in 7:30. En Cathy Haegeman deed ook haar uiterste best, moest wel beseffen dat dit zwaarder is dan een stratenloop, hield het toch ook mooi vol om te eindigen in 8:01 als 8ste vrouw.

Catherine
Met dank aan Eddy Michaux voor de foto's

Catherine