Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Elien Vekemans

Elien Vekemans

Mirte Fannes

Mirte Fannes

Pieter Sisk

Pieter Sisk

Denis Hanjoul

Denis Hanjoul

Ali Hamdi

Ali Hamdi

Kevin dotremont

Kevin dotremont

Thomas Van Nuffelen

Thomas Van Nuffelen

Frederik Ausloos

Frederik Ausloos

Ben Broeders

Ben Broeders

Goud voor Ali en Ben, zilver voor Pieter en Frederik op BK Indoor

Gent Topsporthal, 17 februari 2019

Ali Hamdi veroverde de nationale titel over 1500m en Ben Broeders maakte zijn rol als titelfavoriet waar in het polsstokspringen. Zilveren medailles waren er voor Pieter Sisk in de 800m en voor Frederik Ausloos met de polsstok.
Denis Hanjoul kwam in actie over 60m horden en plaatste zich routineus voor de finale in 8"05. In de strijd om zilver doken 4 atleten in een zakdoek over de finish. 7"96 was goed voor zilver en brons, Denis strandde op ondankbare plaats 4 in 7"98.

Mirte Fannes toonde durf en ambitie in de 800m door attent mee vooraan te lopen aan hoog tempo. Tot 700m behield Mirte uitzicht op een ereplaats en op dik PR, maar in de laatste rechte lijn ging het licht helemaal uit en moest Mirte vrede nemen met toch puike 2'15"62 en 7° plaats. Bij de mannen leverde Pieter Sisk een kopie af van zijn snelle race op de IFAM. Met 1'50"57 hield hij de concurrentie om zilver fraai achter zich. "Ik ben op deze wedstrijden 2 seconden sneller dan vorig jaar. Ben dus tevreden met deze korte indoorcampagne." In deze wedstrijd werd Matthias Vanattenhoven mooi 7° in 1'55"82.

Juniore Elien Vekemans ging foutloos over 3,80m maar de lat op 4,00m bleek voorlopig te hoog gegrepen. Een mooie 4° plaats viel onze youngster ten deel op dit BK AC. De mannen kwamen in het polsstokspringen dicht bij een "clean sweep" voor DCLA, want Thomas Van Nuffelen miste 5,00m twee keer van een haartje en dat kostte hem het brons. Frederik Ausloos ging alweer onbevangen over 5,30m en flirtte daarna met latten op 5,45m. Het leverde hem zilver en sympathie van de neutrale toeschouwers op. Ben Broeders pakte de titel op 5,30m en liet daarna de lat op 5,50m leggen. Bij de opwarming ging Ben verschillende keren vlot over elastieken van 5,60m, maar op deze lathoogte slopen er technische fouten in de uitvoering. Een titel waaraan Ben liever wat meer gouden glans had willen geven …

In de 1500m knapten Ali Hamdi en trainingsmakker Kevin De Kerpel om beurten het tempowerk op. Toen de schifting was gemaakt vochten beiden het onderling uit voor de titel. Pas in de slotmeters kon Ali zijn hand uitsteken naar deze verdiende titel. "Halfweg had ik het even moeilijk maar ik kon het gaatje geleidelijk dichtlopen. We wilden er een echte wedstrijd van maken en lieten het tempo nooit te veel zakken. 3'52"23 is een puike tijd, maar vandaag telde toch vooral de titel", aldus Ali.

Kevin Dotremont trad over 400m in het strijdperk tegen een aantal Belgian Tornado's. In de B-reeks liet hij zich deze keer niet insluiten maar zijn inspanning bij de bel kostte energie en mogelijke winst in deze reeks. Met 49,32 werd Kevin 8°.

Met nationale records in verspringen en 400m bij de vrouwen, 2 nationale juniorenrecords en 4 EK-limieten werd dit een Indoor BK voor de geschiedenisboeken. DCLA is trots op 2 gouden en 2 zilveren medailles.
Ivo