Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Goud voor Eline, zilver voor Jonas op BK U20/U23

Gent Topsporthal, 02 maart 2019

Elien Vekemans werd met een sprong over 4,00m Belgisch kampioene bij de juniores in het polsstokspringen. Jonas Vanderborght miste zijn debuut bij de juniores niet : hij won knap zilver in het kogelstoten met 14,71m. Vierde plaatsen waren er voor Pieter Sisk, Kasper Verbeylen en Hanne Van Loock.
Jonas Vanderborght kwam al vroeg in de ochtend in actie. Hij leverde in het kogelstoten een regelmatige reeks af en stond tot de derde beurt aan de leiding. In zijn laatste poging verbeterde Jonas zich tot puike 14,71m waarmee hij op 18cm van het goud strandde. Als eerstejaars rangschikt Jonas zich nu al als vierde DCLA-junior all time in zijn discipline.

Elien Vekemans breide een mooi vervolg aan dit roodwitte succes. Het duurde even vooraleer Elien tijdens deze winter op dreef kwam, maar vandaag ging ze onbevangen over 3.80m, 3.90m en 4,00m om af te sluiten met mooie pogingen op 4,10m. De nationale titel was een logische beloning voor dit mooie parcours. Met 4,00m vestigt Elien ook nog een nieuw clubrecord bij de juniores.

Nog in het polsstokspringen werd Philippe Hiroux 7° bij de juniores met 3,40m, een evenaring van zijn PR. Thomas Van Nuffelen had een mindere dag en strandde met 4,60m op de 5° plaats bij de beloften.

Kasper Verbeylen moest in het kogelstoten optornen tegen 2 atleten die op het podium AC stonden in het kogelstoten. In de strijd om het brons kon Kasper zich niet doorzetten, voor hem leverde dit BK een fraaie 4° plaats op met 14,26m.

Pieter Sisk vond nooit het juiste ritme over 400m en greep met 50,25 net naast de medailles. Hanne Van Loock verweerde zich knap in een sterke 800m bij de beloften. In de slotronde stak ze met een mooie inspanning nog even de hand uit naar brons, maar ook zij moest zich tevreden stellen met een 4° plaats in 2,14,84.

Ivo