Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Zonovergoten eerste dag van het Vlaams-Brabants Provinciaal Kampioenschap

Kessel-Lo, 20 april 2019

Er was letterlijk geen wolkje te bespeuren op de eerste dag van het PK in Kessel-Lo en enkele atleten hadden er duidelijk zin in met als uitschieter de 2,16m hoog van belofte Lars Van Looy (VAC). Maar ook onze eigen DCLA-atleten presteerden puik.
Onder een stralende zomerzon vond in onze eigen installaties in Kessel-Lo de eerste dag van het Vlaams-Brabants Kampioenschap plaats.

Bij de senioren mannen liet Andreas Vranken al meteen zijn conditie blijken door bij lichte meewind naar 10.60 te spurten op de 100m. In de finale voelde hij wat stijfheid in de kuiten en beperkte zich daarom tot een zege in 10.72. Kasper Torfs maakte het succes compleet met een derde plaats in 11.06. Hij voegde daar achteraf nog een tweede plaats op de 200m aan toe in 22.27. De andere podiumplaatsen volgden in de werpnummers. Ilya Defrère temde met 50,16m voor het eerst de barrière van de vijftig meter in het discuswerpen. De titel moest hij wel aan Edwin Nys laten met 51,05. Ilya had eerder zijn provinciaal schildje veroverd met 15,36m in het kogelstoten vóór Kasper Verbeylen met 14,33. In beide werpnummers werd tienkamper Niels Pittomvils (VAC) derde.
De senioren vrouwen moesten het stellen met één titel, die een volledig podium voor DCLA inluidde. Mona Rahmé schudde bij de bel in de 3.000m haar laatste concurrente en clubgenote Yewbdar Denys af en won in 10.39.58. Natalie De Beukelaer werd derde. Die plaats haalde ook Enya Voet in de 400m.
Bij de junioren mannen spurtte Lander Van Belleghem met 23.10 het snelst in de 200m. In de 800m finishte Jonathan Keirse als tweede net boven de 2 minuten en werd Kobe Hermans derde. Jonas Vanderborght werd tweede met de kogel vóór Simon Vanmolecot, die dat herhaalde met de discus. Bij de vrouwen won Anke Vermaelen de 400m horden en werd Evi Vercruysse tweede met de speer.
De scholieren meisjes hielden het sober met winst voor Stien Van Loock met 14.56 in de 100m horden. Sodji Thiel werd eerst derde van de 100m in 11.49, alvorens de 200m te winnen in 23.05. Winst was er voorts voor Kwinten Cools met 14,97m in het kogelstoten met Tuur Van Puyvelde als tweede. Jasper Dehandschutter werd derde in het hoogspringen.
De cadetten jongens waren op dreef. Joppe Doms werd derde op de 100m en tweede op de 200m. Dai Keita won dan weer het hoogspringen en werd tweede met discus. Met de kogel werd Hannes Cateau tweede en in het hoogspringen Lars Arron derde. Bij de meisjes pakte Noor Koekelkoren de titel in de 80m horden (met Mirte Monbaliu als derde) en werd ze ook nog derde in ver.

De resultaten van deze eerste dag van het PK Vlaams-Brabant vind je hier. 

 
Remi