Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

En ook dag 2 van het Vlaams-Brabants kampioenschap genoot van een stralende zomerzon.

Kessel-Lo, 22 april 2019

Zoals zaterdag was DCLA ook op de 2de dag van het Vlaams-Brabants Kampioenschap prominent aanwezig. Over de twee dagen werden 203 prestaties van clubgenoten genoteerd. De Leuvens rood-witten behaalden zo 27 provinciale titels, 24 zilveren en 15 bronzen plakken. Mooi zo.
De prestaties van alle DCLA atleten overlopen is natuurlijk onmogelijk. Maar de individuele resultaten kan je alvast hier vinden.

Enkele uitschieters waren de 5.40m van Ben Broeders in het polsstokspringen. Elien Vekemans kon natuurlijk niet onderdoen en overschreed als 1ste jaars junior 3.85m (12de plaats aller tijden bij de junioren) en miste nipt 4.08m.

Elena Defrère slaagde in een dubbel door zowel de kogel- als de discuswedstrijd bij de junioren te winnen. Haar prestaties (13.04m en 41.94m) leverden haar top 35 plaatsen aller tijden op. En deze 41.94m betekenen trouwens eveneens een nieuw discus clubrecord bij de junioren dames. En broer Ilya overschreed voor het eerst de 50m grens met de discus (50.16m) en nadert zo heel dicht bij Edwin Nys die de titel behaalde in 51.06m.

Kevin Dotremont behaalde de 400m titel bij de senioren. Ondanks de wind stopte de klok op een mooie 48.77 sec. Lander Van Belleghem had hem dit enkele minuten eerder voorgedaan door de 400m bij de junioren te winnen in 50.46. En met zijn overwinning zaterdag op de 200m slaagde ook hij erin een magische dubbel te behalen.

Mirte Fannes was de meer dan verdiende winnares van de 800m bij de senioren dames. In een wedstrijd waarin zij van begin tot einde aan de leiding liep overschreed zij de streep in een scherpe 2’11.38. Die sub 2’10 chrono komt er weldra aan.

Proficiat aan alle atleten en een welgemeende dank aan de tientallen medewerkers die tijdens dit prachtig Paasweekend toch wat van hun vrije tijd hebben opgeofferd om van dit Provinciaal Kampioenschap een succes te maken.

Alle DCLA medaillewinnaars kan je dan hier terugvinden.
Eric