Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Jeugd

BVV: Meisjes derde, jongens vijfde !

Kessel-Lo, 30 april 2019

Een Beker Van Vlaanderen is vooraf plannen wie kan deelnemen, en wie op welke proef ingezet wordt. Zelfs na enkele laattijdige blessures kwamen er nog 75 pupillen en miniemen aan de start. Een tegenslag in het begin, eentje op het eind... maar daartussen mooie prestaties van onze atleten tijdens een koude en --op een enkele stevige bui na-- droge namiddag en ook een fijne samenwerking tussen de jeugd van Halen en Leuven. Los van de sportieve resultaten is dat een mooie samenvatting van een druk weekend.
De meisjes mochten de spits afbijten in Lier. Bij de opwarming kwam de eerste ontgoocheling: Uma knalde hard met haar bovenbeen tegen de horde en was al uitgeschakeld nog voor de eerste proef begon. Na een kort en geruststellend bezoek aan het ziekenhuis werd Uma verplicht haar coaching-talent in te zetten vanaf de zijlijn. Met 30 DCLA-ers in wedstrijd en de speerpunten Allegra, Phaedra, Eva en Lena konden we dit verlies wel opvangen. De hele namiddag stonden we op de derde plaats; soms op enkele punten van de tweede, soms op enkele punten van de vierde. Uiteindelijk konden we deze mooie derde plaats vasthouden na het ongenaakbare RCT. 11 meisjes haalden de punten binnen en de andere stonden klaar indien er iemand pech zou hebben. De meisjes waren terecht trots op deze mooie derde plaats.

De jongens wisten dat ze boven zichzelf moesten uitstijgen om deze prestatie te evenaren. Een groep van 45 atleten met heel veel eerstejaars-atleten zou toch zijn uiterste best doen. Lou ging sterk van start met een mooie 2de plaats in de horden, Emile deed zijn duit in het zakje bij de miniemen. Victor kon heroptreden na een langdurige blessure en, al ging niet alles zoals hij wilde, toch waren zijn punten meer dan welkom. Sverre probeerde ziek zijn best te doen, maar moest de strijd staken. Ruben sloeg zijn voet om in de 80m en kon slechts op halve kracht speerwerpen. Onze grote groep stond echter klaar om dit op te vangen. De pupillen toonden hun talent door heel consequent 2e en 3e plaatsen te verzamelen. Ook de miniemen stonden hun mannetje met een 5de plaats als gemiddelde. Voor de start van de 1000m en de aflossingen stond DCLA aan kop van 3 ploegen die streden voor de 4de plaats. OEH kon rekenen op sterke 1000m-lopers terwijl wij met eerstejaarspupillen en -miniemen de wei in moesten. Pepijn, Jan en Staf liepen dichtbij hun PR en konden VAC achter zich houden, maar OEH nam met een dubbele winst de 4e plaats in het klassement van ons over. Toch zijn deze jongens realistisch genoeg om te weten dat hun prestatie sterk was. Volgend jaar zullen ze een jaartje sterker zijn (zowel de pupillen als de miniemen) en kijken we terug hogerop.

We zouden afsluiten met een tegenslag, en deze lag bij de terugreis. De bus had een panne zodat we pas 2 uur later dan gepland een lang en vermoeiend weekend konden afsluiten. Hoe gemotiveerd onze atleten wel niet zijn, toonden ze tijdens het wachten: er werden nog kilometers gemaald op de parking van het provinciaal domein in Huizingen in estafette-vorm en afvallingskoers.

Niet alleen de 26 puntenpakkers, maar ook de andere atleten, supporters, (groot-)ouders, trainers zijn belangrijk om een goed resultaat te behalen. Proficiat aan onze 75 atleten, trainers en supporters !!

De uitslag van de verschillende proeven vind je hier:
- Meisjes
- Jongens
DCLA Jeugd