Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Recreatieatletiek

Hyacintenjogging in Hallerbos

04 mei 2019

Met ons damesclubje hadden wij gekozen voor een mooie uitdaging , de hyacintenjogging in Hallerbos.

Men komt van heinde en verre naar dit prachtspektakel kijken voor de mooie bloemenpracht.

Voor de door ons gekozen afstand van iets meer dan 14 km waren wij met 8 lopers van onze groep. Aangezien ik als enige man in het gezelschap een beetje steun kon gebruiken om de dames het hoofd te bieden was Eric Jiroflee als versterking mee naar Halle gereden.

Het was fris met af en toe een bui en een stevige wind , ook het parcours was overwegend heuvelachtig met ongeveer 180 hoogtemeters. Aangezien het vertrek beneden in het dorp was en de aankomst boven zijn er meer stijgende meters dan dalende,

Het vertrek met 403 aankomers voor de 14 km en 167 voor de halve marathon was al onmiddellijk bergop met in de eerste km al 26 meter hoogte verschil en een stevige wind op kop best pittig.

Voor ons was de uitdaging , genieten van de natuur en op een verstandige manier uitlopen dus helemaal achteraan gestart.

Eric en Kristien besloten van bij de aanvang iets sneller te lopen dan ons groepje. Ook Liesbeth , die liep van bij de start een honderd meter voor ons uit.

Na een rustige start besloot Els om een beetje sneller te lopen en was op het einde een dikke 10 min voor ons binnen in 1 hr 27 min 15. Een goede 30 sec na Els liep Erik binnen gevolgd door Kristien in 1 hr 34 min 10 sec.

Angelique had dankzij een speciale voorbereiding de avond voordien , pizza en wijn , goede benen en energie te over. Was onderweg geregeld gestopt om een foto te nemen van de mooie natuur om dan telkens terug bij de groep aan te sluiten. In de laatste 3 km was ze dus weg en kwam alzo 9 sec na Kristien over de meet.

In de laatste 2 km had Chris een moeilijk moment waardoor even stappen en rustiger lopen aangewezen was. Kaat en Elke laten doorlopen en als coach zoals afgesproken bleef ik bij de laatste van het groepje. Kaat en Elke binnen in 1 hr 38 min 22 en Liesbeth in 1 hr 38 min 05.

Zelf samen met Chris binnengelopen in 1 hr 38 min 54 sec en alzo nog 30 lopers achter ons.

Na afloop was iedereen tevreden en vol lof over deze mooie jogging door het bos met onderweg geregeld Japanse toeristen en zelfs verklede nimfen. Een aanrader dus en vergeleken met de Ten Miles de dag erna ook nog een heel stuk goedkoper en een gezondere omgeving om te joggen.

Conclusie van de coach : naar hun mogelijkheden uitstekend gepresteerd , mooie maar pittige jogging gelopen dus super trots op mijn dames.

Vic