Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Moedige jongens behalen zevende plaats in hoogste afdeling van BVV

Sint-Niklaas, 06 mei 2019

Na de meisjes op zaterdag in Aartselaar gingen de cadetten en scholieren aan de slag in Sint-Niklaas. Onze club eindigde met een zevende plaats in de middenmoot. Een kleine opdoffer want het is sinds 2006, 13 jaar geleden dus , dat onze DCLA-jongens niet op het podium eindigden.
Onze scholieren jongens haalden vijf top-drie plaatsen en zorgden er voor dat onze club nooit in de gevarenzone kwam en alles relax kon verlopen. De cadetten jongens streden voor wat ze waard waren, maar met negen eerstejaarscadetten (van de elf) werden ze echt wel (letterlijk) te licht bevonden om mee te strijden voor de hoogste scores. Toch een dikke pluim voor al onze deelnemers, ze kampten vol overgave voor elk punt en dat siert hen uiteraard.

Onze spurters konden door het kille weer niet optimaal presteren. Joppe Doms gaf het beste van zichzelf op de 100m en liep over de meet na 12”36. Thiel Sodji slaagde er, door een felle strijd met zijn concurrent, wel in zijn record te lopen. Hij mag best tevreden zijn met 11”38 en tweede plaats, dat belooft voor dit seizoen. Op de 200m zagen we opnieuw de klasse van Thiel als derde in 23”26, net boven zijn pr. Cadet Jonathan Van Impe liep over de dubbele hectometer 26”43. Zeno Vanhove mocht na zijn prima prestatie op het PK van start gaan op de 400m, hij verweerde zich flink en kreeg 61”29 achter zijn naam. Maxim Van Goolen is meer ervaren op deze afstand, zijn tijd 53”72 was hier van ondergeschikt belang, hij werd mooi zesde.
400m-loper Gust Feyaerts was bereid om in te vallen op de dubbele baanronde. Hij deelde zijn koers vrij behoorlijk in en werd achtste na heel wat 800m-specialisten in 2’11”24. Voordien had Gust zich al opgeofferd om aan het hoogspringen deel te nemen, hij sprong over 1m40. Tobi Heselmans mocht de 800m lopen bij de cadetten, hij verdedigde zich kranig in 2’28”41. Broertje Tibo Heselmans had ondertussen al de 300mH gelopen in 50”30. Arno De Kuyper kon teren op zijn 400m-ervaring om die afstand met hindernissen te overbruggen. Hij verbaasde door zeven punten te behalen, hij kwam aan in 63”99. Jules Vansteenkiste houdt van het langere werk en liep op de 1500m 5’02”50, een stevig pr voor Jules. Ook Aäron Luts verbeterde zich behoorlijk, hij liep op dezelfde afstand 4’25”47 en werd vijfde. Net bekomen van zijn race mocht hij al meteen aan de slag met het polsstokspringen, hij haalde 2m80. Ook Dai Keïta haalde dezelfde hoogte bij de polsstok, een tweede plaats en prima prestatie voor onze eerstejaarscadet. In het hoogspringen moest hij vrede nemen met een vijfde plaats (1m50).
In de verspringbak sprong Tuur Van Puyvelde terug over de zes meter. Ondanks de wispelturige wind en bijkomende aanloopproblemen rijfde hij met 6m16 de tweede plaats binnen. Een sprong voorwaarts maakte Tuur op de 110mH. Een ware evolutie zagen we sedert vorig jaar, hij eindigde zesde na een aantal kleppers in 15”68. Ook Simon Punga presteerde naar behoren, hij liep als tweede over de meet in zijn reeks (8e totaal) op zijn 100mH (18”40). Jaargenoot Jaan Verdegem sprong 4m25 ver.

De werpers konden allen samen nog 49 punten vergaren. Nationale toppers Kwinten Cools en Arne Vanderborght zorgden voor hoge scores. Kwinten was outstanding en won zijn competitie met 14m40. Arne werd knap tweede in het discuswerpen met 40m17. Hannes Catteau nam een voorbeeld aan zijn oudere collega’s en werd vierde, ondanks een lichte blessure, in het speerwerpen (35m84) en vijfde in het kogelstoten in een nieuw pr (11m21). Thomas Servaes gooide de discus naar 15m98 en Elie Bacari moest zich, door een kwetsuur, dit weekend beperken tot het speerwerpen. Hij bracht het er prima van af met een zesde plaats (36m11).
Afsluiten deden we uiteraard met de aflossingen. De cadetten Jonathan, Dai, Jaan en Joppe haalden vlot de eindmeet (51”54) goed voor vier puntjes. Spannender was het bij de scholieren Gust, Tuur, Arno en Thiel maar ook zij haalden veilig de streep in 45”78, een vijfde totaalplaats.

Dank aan de supporters en trainers Arne en Gunther die er dit weekend bij waren.

Volgend jaar zijn we weer present met onze enthousiaste atleten. Door een hervorming van de wedstrijdorganisatie strijden de meisjes en jongens volgend jaar samen voor de punten. Hopelijk kunnen we dan weer met beide teams strijden in de hoogste afdeling. Dit kan de sfeer alleen maar ten goede komen.

Ilse