Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

foto Johnny De Ceulaerde

Vreugde na deze mooie collectieve prestatie Foto: Eric Herssens

Vreugde na deze mooie collectieve prestatie Foto: Eric Herssens

Zeer mooie 4de plaats voor onze dames op de Interclub

Sint-Niklaas, 18 mei 2019

Onder een onverwachte zomerse zon vond in Sint-Niklaas de interclub dames plaats in de ere-afdeling VAL. Onze DCLA dames deden het uitstekend met een resem seizoensbesten, persoonlijke besttijden en zelfs een nieuwclubrecord.
Nina Hespel mocht als eerste de piste op. Na meer dan een jaar blessureleed was dit haar eerste 400m H. En wat een debuut was dit! Uit het niets finishte zij naar 61.06s. Een derde plaats overal met de bijhorende 10 punten maar eveneens een nieuw clubrecord bij de junioren. Het oude record dateerde reeds van 1987.

Ondertussen waren ook de kampnummers van start gegaan.

Op kogel was onze pion natuurlijk Elena Defrère. Zij deed wat van haar verwacht werd, namelijk punten halen. 2de plaats (13.18m) en 11 punten.
Aan de andere kant van het veld had Evi Vercruysse haar gebruikelijke hamer ingeruild voor een speer. Geen eenvoudige overgang maar zij deed het zeer behoorlijk. Met haar worp van 28.12m werd zij mooi 9de en bracht zij 4 punten in de DCLA-mand.
Onze polsstokspringster Elien Vekemans moest voor een keer de zandbak inspringen. Zij deed het voortreffelijk met een sprong van 5.47m en een vierde plaats (9 pt). Voor haar was dit een all time best.
Aan de hoogspringmat zagen wij Heleen Verstreken. Ook zij deed het prima met een sprong van 1.67m, een vierde plaats en weeral 9 punten erbij. Heleen had nauwelijks die hoogte overschreden of ze moest al aantreden op de 100m H. Ook dit bracht een puntje op voor de ploeg.

Even terug naar de piste nu.

Enya Voet is al enkele jaren onze 400m loopster. Zij had wat twijfels over haar conditie maar dit bleek onterecht. Zij verbeterde immers haar seizoensbeste met 2 sec naar een zeer sterke 58.89. Dit leverde de club een 3de plaats op (10pt).
In een tactische 800m spurtte Mirte Fannes eveneens naar een mooie 3de plaats (2:16.27).
Dit mooie resultaat inspireerde Hanne Van Loock om minstens even goed te doen op de 1500m. Opdracht volbracht met een 2de plaats en 11 punten (4:36.18).
Op de 3000m was Nathalie De Beukelaer onze loopster. Zij deed beter dan ooit door haar PR met meer dan 18 sec te verbeteren . Dit bracht de club 7 punten op (6de plaats)(10:31.76).
Luna Geudens had de dubbel 100m en 200m op haar programma. Beide deed ze voortreffelijk door als 7de te eindigen op de kortste afstand (12.67) en 6de op de 200m (26.08).
Ondertussen waren de laatste kampnummers van start gegaan.
Line Ven nam het zware en belastende hinkstapspringen voor haar rekening. Haar 10.22m (slechts 2cm verwijderd van haar PR) betekende een 9de plaats en 4 punten voor de ploeg.
Jill Emmerzaal had voldoende aan 1 geldige worp om de overwinning en de bijhorende 13 punten in de wacht te slepen. Haar 46m moet eveneens een seizoensbeste zijn.

Voor de aflossingen bleek het puntenverschil tussen de 5 eerste ploegen minder dan 10 punten te zijn. De aflossingen zouden dus alles bepalend zijn.

Onze 4x100m ploeg bestond uit Jill, Elien, Marie Derolez en Luna. Hun 49.79s betekenden een 8ste plaats en 5 punten.
Ongelooflijk boeiend was de 4x400m. Het is pas in de slotmeters dat de beslissing viel. Nina, Mirte, Enya en Hanne deden het schitterend met een 3de plaats in een zeer straffe 3:55.22.

Finaal betekende dit voor DCLA een ondankbare 4de plaats op 1 puntje van brons en slechts 7 puntjes van de eerste plaats en de bijhorende promotie naar de hoogste nationale afdeling.

Maar onze dames hebben het prima gedaan. Het was hartverwarmend om getuige te zijn van hun enthousiasme  en inzet.

Eveneens een woord van dank voor de aanwezige reserven en supporters.

Volgend jaar doen we ongetwijfeld nog beter.

De volledige resultaten kan je hier vinden.
Eric