Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Vreugde met het behalen van de 2de plaats Foto Bert Torfs

Foto: Thomas Sisk

Foto: Thomas Sisk

podium IC mannen
Foto: Bert Torfs

podium IC mannen Foto: Bert Torfs

Ijzesterk mannenteam stijgt boven zichzelf uit en behaalt voor het derde opeenvolgende jaar de tweede plaats op de Interclub in de hoogste nationale afdeling.

Nijvel, 19 mei 2019

De mannen hadden duidelijk naar de prestaties van het DCLA vrouwenteam gekeken. Onder droge maar soms vrij winderige omstandigheden deden onze mannen het prima met eveneens een resem seizoensbesten, persoonlijke records en zelfs een clubrecord als resultaat.
Traditioneel moeten de hamerslingeraars als eerste aan de slag. Onze master Tim De Coster haalde nog eens zijn hamer van onder het stof en wierp deze op routine 44.74m ver. Goed voor een 5de plaats en 8 punten.
Om 14 uur werd het startschot gegeven van de 400m H. Denis Hanjoul moest hier een gekwetste Tim Rummens vervangen en hij deed dit prima: 55.54s en opnieuw goed voor een 5de plaats en de bijhorende 8 punten.
Ook de kampnummers gingen van start om 14 uur.
Kasper Torfs moest eveneens inspringen op het verspringen. Zijn 5.80m was nog goed voor 2 punten.
Kasper Verbeylen verving Ilya Defrère. DCLA beschikt gelukkig over een zeer sterk werpteam en dat bewees Kasper door een mooie 4de plaats te behalen. Zijn 14.14m bracht 9 punten in het laadje.
Arne Broeders is onze vaste waarde bij het speerwerpen. Geen verassingen hier. Een mooie 2de plaats en 11 punten (56.26m).
Door een kwetsuur van Frederik Ausloos kon onze club niemand inzetten op het hoogspringen. Geen punten dus.
Terug naar de piste nu.
Andreas Vranken is onze onbetwistbare titularis op 100 en 200m. Andreas deed wat iedereen verwachtte; 2 maal winnen dus en de bijhorende 26 punten toevoegen aan ons totaal. Zijn 10.46 op de 100m is een Belgische jaarbeste, en zijn 21.06 op de 200m betekent bovendien een nieuw clubrecord. Proficiat Andreas.
Pieter Sisk nam zijn verantwoordelijkheid in de 800m door 600m kop te trekken. In de laatste 100m werd hij echter overvleugeld door een aantal atleten. Toch nog een 7de plaats en 6 punten.
Op de 1500m verdedigde Ali Hamdi de DCLA kleuren. In een tactische wedstrijd brachten zijn 3:58.07 8 bijkomende punten op (5de).
John Heymans is eerder een veldloper. Maar dat belet hem niet om ook op de piste zijn steentje bij te dragen. En hij deed het prima. Op de 3000m bracht zijn 5de plaats opnieuw 8 punten op (8:23.05)
De langste afstand op de Interclub is de 5000m. Een kolfje naar de hand van Dries Basemans. 4de plaats in een mooie 14:36.78 (9 pt).
Zoals vorig jaar was Dieter Aerssens onze DCLA joker op de 3000m steeple. Altijd een spectaculair nummer waarin het moeilijk is vooraf in te schatten wat het resultaat zal zijn. Dieter overtrof zichzelf door als 3de te eindigen in 9:54.44. Dit moet een dik PR zijn.
Ondertussen had Denis Hanjoul zijn tweede wedstrijd van de dag afgewerkt, de 110m H. 14.22s deed hij over die afstand, goed voor een 2de plaats en 11 punten.
Hinkstapspringen is op zich al geen populaire discipline. Bovendien erg belastend voor knieën en enkels. Met veel enthousiasme nam Hatif Ali Ameer deze opdracht op zich. Met weinig training sprong hij 12.73m ver, goed voor een 9de plaats en 4 waardevolle punten.
Edwin Nijs is zoals elk jaar een vaste waarde in de ploeg. Hij ontgoochelde niet en bracht dank zij zijn 2de plaats in het discuswerpen opnieuw 11 punten in onze mand (51.98m).
Na bijna 2 uur wachten mocht Ben Broeders aan zijn polsstokwedstrijd beginnen wanneer alle andere deelnemers hadden gefaald. Een eerste gelukte sprong op 5.20m en een nipte misser op 5.50m. Maar wel goed voor plaats 1 en de bijhorende 13 punten.

Voor de aanvang van de aflossingen bleek dat DCLA zich op een comfortabele 2de plaats bevond in de algemene clubrangschikking. Mits er geen aflossingsfouten gebeurden kon een podiumplaats ons niet meer ontsnappen.

Tiel Sodji, Kasper Torfs,  Bram Luycx en Andreas Vranken vormden de 4x100m ploeg. Zij deden het perfect en eindigden mooi 5de in 42.04.

Lander Van Belleghem, Matthias Vanattenhoven, Pieter Sisk en Kevin Dotremont mochten als laatste op de piste tijdens de 4x400m. Ook zij deden het briljant door als 2de te eindigen in een mooie 3:19.51.

RESC behaalde voor de zevende opeenvolgende keer de nationale titel, DCLA werd prachtig tweede met 17 punten voorsprong op LYRA.

Proficiat aan onze atleten en dank aan de aanwezige reserven, trainers en supporters.

De individuele uitslag kan je hier uitpluizen.
De ploegenrangschikking vind je hier.
Eric