Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Onze enthousiaste damesploeg Foto Eric Herssens

De 2de plaats wordt uitbundig gevierd
Foto : Bert Torfs

De 2de plaats wordt uitbundig gevierd Foto : Bert Torfs

Interclubs 2019 – Mooie DCLA-clubmomenten

Sint-Niklaas - Nivelles, 21 mei 2019

De DCLA-vrouwen behaalden een mooie 4° plaats in de Ere-Afdeling VAL. Nina Hespel was één van de uitblinksters met een nieuw clubrecord bij de juniores over 400m horden. De DCLA-mannen eindigden opnieuw knap tweede in de Nationale Interclub Ereklasse KBAB. Andreas Vranken overtuigde met een nieuw DCLA clubrecord over 200m.
De voorbereiding van de Interclubs start al in januari met verkennende gesprekken en de eerste voorlopige ploegopstellingen. Dan is het uitkijken naar de uitslagen in de wintercompetities, observaties op trainingen, feedback van stages, de eerste uitslagen van het zomerseizoen, … Maar er zijn ook tegenslagen en onbeschikbaarheden door blessures of door andere dwingende verplichtingen. Gelukkig hebben heel wat atleten, trainers en bestuurders een onmisbare bijdrage geleverd bij de opstelling van de teams zodat DCLA met de best mogelijke teams aan de start kon komen van deze clubcompetities.

Onze atleten en trainers gaven blijk van een groot engagement en fierheid om ter gelegenheid van de Interclubs de kleuren van Daring Club Leuven Atletiek te verdedigen. Het is hartverwarmend om dat te mogen vaststellen.

MANNEN

Even het rijtje overlopen van de mannen die zich bereid toonden om de teams te helpen in disciplines waar dat nodig bleek. Denis Hanjoul meldde zich na het gedwongen forfait van Tim Rummens aan om de 400m horden te lopen. Denis nam ook nog afscheid van de 110m horden met uitstekende 14”27. Dieter Aerssens stelde zich kandidaat om de veeleisende 3000m steeple te betwisten en deed dat met verve, met PB en met 3° plaats. Tim De Coster ruilde voor één dag zijn rol als coach met het DCLA-wedstrijdtruitje en bezorgde zo kostbare punten in het hamerslingeren. Kasper Torfs viel in bij het verspringen, Kasper Verbeylen bij het kogelstoten. Amer Ali Hatif nam ondanks lichte hamstringblessure deel aan het hinkstapspringen en Dries Basemans gaf de voorkeur aan de 5000m voor DCLA boven de verleidelijke lokroep van de 20K van Brussel. Bijzondere dank aan deze atleten voor de “extra mile” die ze voor DCLA presteerden.

Uiteraard bedanken we ook Andreas Vranken, Kevin Dotremont, Pieter Sisk, Ali Hamdi, John Heymans, Edwin Nys, Ben Broeders, Arne Broeders, Bram Luycx en Matthias Vanattenhoven die zich onberispelijk van hun opdracht hebben gekweten. Een bijzondere vermelding voor Interclub-debutanten en youngsters Lander Van Belleghem en Thiel Sodji die de aflossingsteams op weg hielpen naar uitstekende prestaties. Het team 4 x 100m realiseerde met 42”04 de snelste tijd van een DCLA-team sinds 1986. Individueel verbeterde Andreas Vranken het DCLA-clubrecord over 200m met 14 honderdsten tot 21”06.

VROUWEN

Bij de vrouwen traden ook heel wat atleten uit hun comfortzone in het belang van DCLA. Zo konden we na afmeldingen van titularissen voor de 3000m in laatste instantie rekenen op Nathalie De Beuckelaer. De 1500m-specialiste deed het uitstekend en liet met 10’31”76 een knappe 6° plaats met PR optekenen. Heleen Verstreken was onmiddellijk bereid om in de 100m horden de lege plek in te vullen en deed het voortreffelijk in het hoogspringen. Line Ven wilde ondanks vervelende knieblessure de club niet in de steek laten in het hinkstapspringen en zette ook een knap resultaat neer. Discuswerpster Jill Emmerzaal is een haast onmisbare pion voor de sprintestafette. Evi Vercruysse ruilde de hamer even voor de speer en vulde daar een ontbrekende plaats in. Marie Derolez gaf maanden terug vanuit het verre West-Vlaanderen te kennen dat ze zich voor gelijk welke discipline ter beschikking stelde. De hordentrainingen die ze aanvatte lukten jammer genoeg niet, maar ze was wel een essentiële schakel in de sprintestafette. Niet zonder emoties, want Marie besliste om met deze mooie Bekercompetitie een punt te zetten achter haar actieve loopbaan als atlete. Ze geeft nu voorrang aan haar professionele loopbaan als kinesiste. Bedankt Marie voor je gewaardeerde inzet voor DCLA !

Na deze bijzondere vermeldingen brengen we de traditionele sterkhouders van het DCLA-team nog even onder de aandacht. Nina Hespel zette een indrukwekkend clubrecord bij de juniores neer over 400m horden (61”06). Ze zette het team 4 X 400m ook nog op weg naar de snelste DCLA-chrono sinds 2009 (3’55”22). Luna Geudens ontpopt zich dit seizoen als de echte leading lady van de DCLA-vrouwensprint, Enya Voet piekte naar deze 400m en kneep liefst 2 seconden van haar SB af. Sterke PB’s waren er voor Hanne Van Loock (1500m) en voor Elien Vekemans (verspringen). Mirte Fannes en Elena Defrère brachten in hun onderdelen punten met dubbele cijfers in het laadje. Jammer dat de DCLA vrouwen ondanks zoveel sportieve kwaliteit de promotie naar de hoogste klasse misliepen. Dit jonge team zal zeker nog groeien en doet volgend jaar opnieuw een gooi naar winst in de Ereklasse van de VAL.

Tot slot ook welgemeende dank aan alle aanwezige en beschikbare reserven die volwaardig deel uitmaken van de DCLA-teams !
Ivo