Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Charlotte Dewilde foto: Fabienne Nicolas

Marijke Willekens
foto: Fabienne Nicolas

Marijke Willekens foto: Fabienne Nicolas

Yewbdar Denys
Foto: Fabienne Nicolas

Yewbdar Denys Foto: Fabienne Nicolas

Foto: Fabienne Nicolas

Foto: Fabienne Nicolas

Podium Seniores dames
Foto: Fabienne Nicolas

Podium Seniores dames Foto: Fabienne Nicolas

Marijke

Marijke

podium M70

podium M70

podium W35

podium W35

Wim Van Laer

Wim Van Laer

Titels en medailles op het BK berglopen - correctie

Malmedy, 26 mei 2019

Niet alleen in Oordegem werd er zaterdag gelopen. In Malmedy werd zoals de traditie het wilt, het Belgisch Kampioenschap berglopen georganiseerd. En even traditioneel was er een zeer zichtbare DCLA delegatie. En zij gingen naar huis met 5 medailles waaronder 2 titels.
De dames en de M60 kregen een parcours van 5.5 km voorgeschoteld met zomaar eventjes 550 hoogtemeters.

Charlotte Dewilde maakte haar favorietenrol waar door voor het 2de achtereenvolgende jaar de titel bij de vrouwen in de wacht te slepen. Zij mag zich dan ook al klaar maken om België te vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap berglopen dat op 7 juli in Zermatt plaats vindt. Daar zal ze een afstand van 10.1 km moeten overbruggen met een hoogteverschil van 975m.

Voor Yewbdar Denys was het de eerste maal dat zij aan het BK berglopen deelnam. Zij werd 4de in de totaalstand maar wel 3de senior.

Marijke Willekens heeft al heel wat meer ervaring in het beklimmen en afdalen van steile heuvels. Die ervaring loonde want zij behaalde de titel bij de W55 en werd zelfs 6de in de totaalstand bij de dames.

Iets verderop eindigde Greet Oeyen (kern Halen) op de 12 plaats. Dit leverde haar wel een zeer mooie bronzen medaille op bij de W35.

1 mannelijke clubgenoot aan de start van deze 5.5km. Hugo Truyers, eveneens van onze kern in Halen,  behaalde ook een welverdiende bronzen plak bij de M70.

Ook een DCLA-er in de langere 11km berglopen. Wim Van Laer (kern Halen), werd 53ste in de totaalstand en 8ste bij de M55.

Proficiat aan allen.

De volledige uitslag kan je hier vinden.
Eric