Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

De 2de plaats wordt uitbundig gevierd Foto : Bert Torfs

Onze enthousiaste damesploeg
Foto Eric Herssens

Onze enthousiaste damesploeg Foto Eric Herssens

Handvol titel- en medaillekandidaten op KVV

Kessel-Lo, 28 mei 2019

13 mannen en 7 vrouwen van DCLA zijn geselecteerd voor deelname aan het Kampioenschap van Vlaanderen dat op 30 mei in Heusden-Zolder plaatsvindt. Onder hen zijn er een flink aantal die kans maken op goud, zilver en brons.
Met Andreas Vranken en Ben Broeders vaardigt DCLA op Hemelvaartsdag 2 topfavorieten af voor de Vlaamse titel. Andreas bewees met 10,46 en 21,06 (Clubrecord) al vroeg op het seizoen in goede vorm te zijn. Andreas wil zijn 100m-titel verlengen die hij op het KVV van vorig jaar op briljante wijze veroverde. Ben Broeders scherpte zijn outdoor-PR en clubrecord in het polsstokspringen vorige week aan tot 5.62m en torent hoog boven de concurrentie uit. Slechts 5 deelnemers in het polsstokspringen, waaronder ook nog DCLA-ers Thomas Van Nuffelen en Frederik Ausloos die zijn rentree in competitie maakt na een hinderlijke rugblessure.

Elien Vekemans lijkt ook onbedreigd af te stevenen op de Vlaamse titel, nadat ze vorige week In Oordegem haar PR van 4,20m op flegmatieke wijze evenaarde. Benieuwd of ze haar PR deze week al kan opwaarderen. Bij afwezigheid van Philip Milanov maakt Edwin Nys aanspraak op de titel in het discuswerpen, maar dan moet hij wel afrekenen met Stijn Spilliaert die zich hoger rangschikt op de seizoensranglijsten. Edwin toonde op de IFAM wel stijgende vorm en heeft zijn ervaring als bondgenoot.

Elena Defrère staat in het kogelstoten met de beste seizoensprestatie van alle deelneemsters achter haar naam, maar dat is geen vrijgeleide voor de titel. Op de IFAM moest ze Elise Helsen laten voorgaan en ook Yoika De Pauw kan zich in deze titelstrijd mengen. Jill Emmerzaal schiet in het discuswerpen voorlopig nog enkele meters tekort tegen favoriete Anoucka Hellebuyck en wil in eerste instantie het zilver veilig stellen tegen haar dichtste belagers.

Mirte Fannes behoort tot een brede kring van favorieten in de 800m. De medailles worden hier verdeeld naargelang de taktische keuzes en de vorm van de dag. Denis Hanjoul heeft zijn zinnen gezet op de 400m horden. Na beloftevol seizoensdebuut op de Interclub bindt hij de spikes aan tegen het jonge geweld in deze discipline. Als alles meezit dingt Denis misschien mee voor een medaille.

De 1500m is eerder dun bezet, waardoor Dieter Aerssens zowaar ook bij de bookmakers genoteerd staat bij de outsiders. Na puik PR over 800m op de IFAM trekt Dieter alvast vol vertrouwen naar De Veen. Wouter Lammens houdt aan het KVV in Heusden-Zolder van 2017 de mooiste herinnering uit zijn loopbaan over. Brons over 5000m evenaren zit er nu niet in, maar Wouter is wel tot een puike prestatie in staat. Mona Rahme verdedigt de roodwitte kleuren in de halve fond bij de vrouwen. Zij waagt zich aan de 1500m waarin de Vlaamse top verstek geeft.

Kevin Dotremont mag zich aan een open titelstrijd over 400m verwachten : voor de medailles zijn er zeker 6 kapers op de kust. Matthias Vanattenhoven kan hier van de gelegenheid gebruik maken om zijn seizoensbeste van 50,59 aan te scherpen. Enya Voet kampt met wisselend vormpeil en mikt op een top 8 plaats over haar 400m.

Arne Broeders en Jacob Grobbel zijn in het speerwerpen getuige van een topduel tussen Timothy Herman en Cédric Sorgeloos om de Vlaamse titel. De DCLA-ers strijden om een top 8 plaats die hen recht geeft op 3 extra beurten. Ook neosenior Kasper Verbeylen bikkelt in het kogelstoten voor een plek bij de top 8. Evi Vercruysse geeft om 11:00 uur present in Hasselt waar het kruim van het Vlaamse hamerslingeren rendez-vous geeft voor een opwindende competitie. Evi neemt haar PR van 46,27m in het vizier.

De actie start vanaf 10:30 uur in het stadion De Veen in Heusden-Zolder.
Ivo