Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

3 x goud, 3 x zilver en 2 x brons op KVV

Heusden-Zolder, 30 mei 2019

DCLA behaalde op het Kampioenschap van Vlaanderen 3 gouden, 3 zilveren en 2 bronzen medailles. Die grote medaille-oogst werd aangevuld met nog eens 7 top 8 plaatsen. Andreas Vranken, Ben Broeders en Elien Vekemans bezorgden DCLA Vlaamse titels.
Andreas Vranken kwam als torenhoge favoriet aan de start van de 100m maar was toch onzeker met een contractuur in de hamstrengs. “Ik moest de IFAM afzeggen en besliste pas heel laat om vandaag toch deel te nemen. Op basis van de deelnemerslijst schatte ik in dat ik niet voluit hoefde te gaan voor deze titel”, aldus Andreas. Zo bleek ook : na 10,69 in de reeksen liep Andreas cruisend naar overtuigende winst in de finale met 10,58.

In een sfeerloos stadion, met onervaren speakers en soms warrige organisatie had Elien Vekemans vroeg op de dag al het polsstokspringen gedomineerd. 4,00m volstond voor winst, derde beurt op 4,25m met nieuwe stok zag er heel goed uit. Het polsstokteam ging echter voor de Grand Slam : Eerst stak Thomas Van Nuffelen het vuur aan de lont met PR over de magische grens van 5,00m, goed voor brons. Frederik Ausloos kwam op korte aanloop opnieuw in competitie en was tevreden met zilver over 5,00m. Ben Broeders staat met focus en met vertrouwen op de kampplaats. Hij overschreed feilloos latten van 5,25m, 5,45m en 5,58m alvorens zich gewonnen te geven op WK-limiet van 5,71m. In betere omstandigheden is die limiet zeker binnen bereik. Met leuke gimmick bij de podiumhulde zetten onze polevaulters iedereen op het verkeerde been. Big fun.

Op Edwin Nys je geld inzetten is altijd een goede optie. Edwin wierp de schijf 5 keer voorbij de grens van 52m maar schoot met seizoensbeste van 52,59m toch 31cm te kort voor de titel. Zijn uitgebreide zilveren collectie tikt zo verder aan. Elena Defrère zorgde met de kogel voor de 3° zilveren medaille voor DCLA. Ze stootte haar werptuig ook 5 keer voorbij 13m, maar met 13,44m moest ze nipt onderdoen voor goud. In het discuswerpen was Elena beter op dreef. Met lifetime best en clubrecord juniores van 46,54m werd Elena pas in de laatste ronde verwezen naar brons. Jill Emmerzaal had een offday, haar enige geldige poging landde bij 42,84m, goed voor plaats 5.

Het hamerslingeren ging door in Hasselt. Daar overtuigde Evi Vercruysse met PR van 46,43m, goed voor PR en puike vierde plaats. Dieter Aerssens deed in de 1500m even goed : ook voor hem PR van 3.57,07 en 4° plaats op een zucht van een medaille. Kevin Dotremont was ontgoocheld met zijn 4° plaats over 400m in 49,58 bij felle rukwinden. “Ik wilde tegen de wind ontspannen lopen, maar verloor daardoor heel wat tijd. Ik las nu even een bezinningsperiode in, want het draait niet zoals ik het graag wil”, aldus Kevin. Matthias Vanattenhoven werd nog meer uit koers geslagen door de felle winden en strandde met 51,62 op plaats 12. Zelfde plaats voor Enya Voet die in de sterkste reeks en in ondankbare buitenbaan moedig bleef vechten en die met 59,61 en tweede seizoenstijd niet teleurgesteld mag zijn. Enya dingt wel altijd mee voor de prijs van de meest modieuze outfit.

Vijfde plaatsen waren er voor een verrassend sterke Wouter Lammens in de 5000m (15,18,65) en voor Denis Hanjoul over 400m horden in SB van 54,99. Arne Broeders en Jacob Grobbel maakten gebruik van optimale wind om hun seizoensbeste prestaties bij te stellen. Voor Arne leverde dat met 63,44m een 6° plaats op, Jacob werd 9° met 58,98m in een opzienbarende wedstrijd. Winnaar Timothy Herman wierp voorbij 80m en het was 10 jaar geleden dat een Belg daarin slaagde. Zilveren Cédric Sorgeloos vestigde met 78,10m een nieuw Belgisch record bij de juniores en lukte tevens de beste Europese jaarprestatie.

Kasper Verbeylen kreeg als 9° ook slechts 3 pogingen in het kogelstoten (13,96m), maar dat is voor een eerstejaars belofte in een discipline in opmars een puik resultaat. Mona Rahme raakte ingesloten toen de 1500m in zijn definitieve plooi viel en moest zich neerleggen bij plaats 12 en seizoensbeste van 4,56,11. Mirte Fannes moest met hoge koorts afmelden voor dit KVV.

Proficiat aan alle kampioenen, medaillewinnaars, finalisten en deelnemers om de kleuren van DCLA hoog te houden op dit KVV.

Volledige uitslagen vind je op : https://www.atletiek.be/competitie/atleten/outdoor-piste
Ivo