Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Jeugd

Veel DCLA-atleten, 9 medailles en een nieuw jurylid op de jeugdmeeting in Tienen

Kessel-Lo, 13 juni 2019

Vriend en (sportieve) vijand was onder de indruk van ons rood-wit legioen dat maar liefst 400 prestaties zou afleveren op de blauwe piste. Een groep jeugdatleten van Halen en Leuven die samen opwarmen blijft een gezellig, maar indrukwekkend zicht. Op enkele druppels na bleven de weeromstandigheden ideale voor een leuke jeugdmeeting.
Als we goed geteld hebben zagen we 9 podiumplaatsen.
Jannes Arnout (BEN) was de slokkop met een dubbele overwinning op hoogspringen en kogel en een 3de plaats op de 600m achter Vincent Huybrechs (BEN), die zijn PR aanscherpte tot 2:02.23.
Op het podium van de 60m pupillen meisjes vonden Lena Hombroux en Phaedra Dirix mekaar weer terug. Lena was deze keer 2de, net voor Phaedra.
Jan Breughelmans (PUP) behaalde een mooie 2de plaats met zijn 1m27 in het hoogspringen. Ellen Schotte (PUP-discus) en Phaedra Dirix (PUP-ver) mochten met hun derde plaats mee op het podium.
Daarnaast waren de PR's niet te tellen en zagen we veel "eerstejaars" zich aanpassen aan nieuwe afstanden en proeven. Ook hier waren er DCLA-atleten die hun competitiedebuut maakten en zo het plezier van een atletiekwedstrijd mochten ervaren.
Daarnaast was het voor een andere DCLA-er ook een mooie afsluiter van zijn stage als jurylid. Johan volgde samen met andere kandidaat juryleden in het voorjaar een uitleg van enkele uren en na 3 stagewedstrijden mag hij op het PK voor de jeugd voor het eerst als volwaardig jurylid aan de slag.
Dat PK is immers de volgende afspraak voor de jeugdatleten waar we weer massaal aanwezig zullen zijn.
DCLA Jeugd