Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Jeugd

6 Provinciale titels, 20 podiumplaatsen voor DCLA op het PK Jeugd

Kessel-Lo, 01 juli 2019

De omstandigheden waren zwaar met een verzengende hitte op de piste van Houtemveld aan het begin van de zomervakantie. Toch waren weer heel wat rood-witten present -- al waren er ook al wat op welverdiende vakantie vertrokken.
De organisatie liep op wieltjes en RCT had de sporthal geopend zodat de atleten niet in de zon moesten opwarmen.

Bij de benjamins was de favorietenrol weggelegd voor Jannes en Vincent; bij de miniemen voor Gitte. Bij de pupillen werd het een “zusterstrijd” tussen Halen en Leuven voor het hoogste schavotje. Op het eind van de namiddag mocht DCLA in totaal 6 provinciale titels binnenrijven. De favorieten hadden hun rol waargemaakt: Gitte, onbedreigd op de polsstok, en Jannes, op kogel al een seizoen een constante met worpen boven de 9m, deden wat van hen verwacht werd. Voor Vincent was het weer bikkelen op de 600m, maar ondanks de hitte schudde hij zijn belagers af met een tijd net boven de 2 minuten (die 2-minutengrens gaat er nog aan dit seizoen!!). En de zusterstrijd werd gewonnen door Halen: Lena liep in de laatste meters Phaedra voorbij in een prachtige tijd van 8.89s op de 60m. Dat Jan de provinciale titel op het hockeybal op zijn naam mocht schrijven in een stevig bezette wedstrijd als eerstejaars pupil was een kleine maar mooie verrassing!

Phaedra had wel iets met het cijfer 2 die namiddag: 2de op het verspringen met een afstand van 3.97m, slechts 2cm achter de eerste, en 2de op de 60m in 8.91s, 2 honderdsten achter Lena. Het gevoel van ontgoocheling maakte uiteindelijk wel plaats voor gepaste fierheid voor deze prestaties.
Op een PK gebeuren ook wel verrassende dingen. De 2de plaats voor Lou op de horden was verwacht, maar met maar 2 deelnemers op de kogel stond hij lachend op het podium.
Ook proficiat aan Mila, Quinten, Sverre, Tilyanne, Bram, en Nanno voor hun podiumplaatsen.

Iets minder “in the picture” liep Staf na de wedstrijd met zijn mooiste smile te genieten naast de piste. Hij wilde dit seizoen terug naar het voorprogramma van de Nacht van de Atletiek, maar moest daarvoor onder de 3:18 duiken op de 1000m. Op basis van de vorige wedstrijden wist Staf dat het zou kunnen, maar dat zijn besttijd met 3 seconden verbeterde in dit hete weer zorgde ervoor dat hij stond te glunderen met 3:16 achter zijn naam. Proficiat Staf!

Zoals Staf zijn er nog heel wat die het beste van zichzelf gaven en hun PR verbeterden (en soms net naast het podium beland zijn). In het bijgevoegde excel-bestand kan je alle prestaties van DCLA-ers napluizen.

Provinciale titels:

 • Lena Hombroux – PUP – 60m
 • Jan Breughelmans – PUP – Hockey
 • Jannes Arnout – BEN – Kogel
 • Jannes Arnout – BEN – Hoog
 • Gitte Bellemans – MIN – Polsstok
 • Vincent Huybrechs – BEN – 600m

Podiumplaatsen:

 1. Phaedra Dirix – PUP – Ver
 2. Phaedra Dirix – PUP – 60m
 3. Mila Haesevoets – PUP – Kogel
 4. Jan Breughelmans – PUP – Hoog
 5. Lou Van Mierloo – PUP – 60m horden
 6. Lou Van Mierloo – PUP – Kogel
 7. Nanno Jacobs – MIN – Polsstok
 8. Mila Haesevoets – PUP – Discus
 9. Lena Hombroux – PUP – 60m horden
 10. Quinten Sawerijns – PUP – Discus
 11. Tilyanne De Boe – MIN – Polsstok
 12. Roos Van Puyvelde – MIN – Kogel
 13. Sverre Deleu – MIN – 60m horden
 14. Bram Van Eyck – MIN – 1000

Bijlage:
Uitslag DCLA

(Update 06/07/2019: In het oorspronkelijke bericht hadden we de podiumplaats van Roos over het hoofd gezien. Onze excuses, Roos!!)

DCLA Jeugd