Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Friedel Cuypers

Tille Beke

Tille Beke

Arne Vanderborght

Arne Vanderborght

Arne, Friedel en Tille pakken brons op Vlaams kampioenschap.

Oordegem, 16 augustus 2019

Op 15 augustus is er traditioneel het kampioenschap van Vlaanderen voor de cadetten en scholieren. Midden in de vakantie is het soms moeilijk om iedereen op post te krijgen maar toch werden 17 DCLA-ers geselecteerd voor deze wedstrijd in Oordegem. Drie bronzen medailles waren gereserveerd voor onze club. Arne Vanderborght werd derde in het discuswerpen. Friedel Cuypers bemachtigde dezelfde plaats op de 3000m bij de scholieren. Bij de cadetten behaalde Tille Beke eveneens brons op de 1500m steeple.
In de zomermaanden juli en augustus is het niet evident om regelmatig de trainingsschoenen aan te trekken waardoor er bij sommigen wat trainingsachterstand te bemerken valt. Toch slaagden de helft van onze atleten er in om een persoonlijk record te noteren.

Cadet Joppe Doms kwam als eerste DCLA-er op de piste. Op de 100m liep hij in 12”72 naar de vijfde plaats in zijn reeks. Later op de dag lukte hij een nieuwe besttijd op de 200m. Hij spurtte naar 25”36. Jasper Vermaelen liep in dezelfde reeks 28”54. Hannes Catteau kwam in het speerwerpen dicht bij zijn record en werd zesde met 39m86. In het kogelstoten haalde hij een achtste plaats met 11m92.

Kamiel Van Oostveldt en Zeno Vanhove voelden wat spanning bij hun eerste kampioenschap maar beiden konden hun stress omzetten in een stevig pr. Ze kwamen samen aan de start op de 400m, Zeno werd zesde in 60”39 en Kamiel liep over de meet op 61”79. Maarten Vermaelen liep dezelfde afstand bij de scholieren, hij deed het prima in 58”37. Ondertussen had discuswerper Arne Vanderborght gezorgd voor een eerste medaille. Hij verbeterde zijn record met zomaar eventjes zes meter (46m28) en kwam zo als derde op het podium terecht .

Na de middag stonden er hordensessies op het programma. Onze meerkampmeisjes kozen vandaag voor de 80mH. Ze stuwden elkaar naar besttijden want zowel Claire Jacobs, Marthe Nagels en Mirte Monbaliu haalden uit met een persoonlijke beste, Claire haalde na 12”89 de meet, Marthe liep over de finish na 13”25 en Mirte kreeg 13”43 achter haar naam. Op de 200m scoorde Mirte nog eens met een prima tijd (27”38) en werd beloond met de BK-limiet. Marthe Nagels had minder geluk bij het verspringen, ze miste de finale met één plaatsje maar ze mocht best tevreden zijn met haar 4m75.

Stien Van Loock koos vandaag voor de korte horden. Op de 100mH liep ze over de streep na 15”57, over de 200m deed ze 27”54. Simon Punga Bilsen kende een prima start op de 100mH bij de cadetten jongens. Een hapering bij de vijfde horde bracht hem uit evenwicht, zijn tijd was 19”51.

Dai Keïta slaagde erin om de aanvangshoogte, en tevens zijn persoonlijk record (1m55), te overschrijden en in het polstoksspringen lukte hij zelfs een nieuwe bestprestatie, hij haalde 2m90 en werd hiermee vijfde. Karsten Claes eindigde zesde in het speerwerpen bij de scholieren (42m22).

Drie afstandlopers kwamen nog aan de start in de late namiddag. Aäron Luts had stevige concurrentie op de 800m bij de scholieren, hij werd achtste in zijn reeks (2’04”63). Onze twee meisjes Friedel Cuypers en Tille Beke zorgden nog voor eremetaal. Friedel is in goede doen de laatste weken en ze slaagde er vandaag in om een bronzen medaille te winnen en daarbij ook nog eens haar persoonlijke besttijd op de 3000m met bijna 10 sec te verbeteren (11’10”40). Ook Tille kon vieren na haar 1500m steeple; ze mocht op het podium voor de derde plaats. Ze liep over haar wedstrijd 6’11”36.

Binnen een maandje is er het volgend kampioenschap voor onze cadetten en scholieren . Het BK is nog een trapje hoger maar heel wat atleten haalden al de limiet hiervoor dus daar kunnen we al zeker met een stevige afvaardiging naar toe !
Ilse