Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Jeugd

Eerste podiumplaats Matteo op de 1000m

Eerste podiumplaats Matteo op de 1000m

Een mooie afsluiter van de vakantie vormt de start van de voorinschrijvingen voor de jeugd (geboortejaren 2007 tot en met 2012)

Kessel-Lo, 01 september 2019

De JUMBO-meeting is voor heel wat clubs een vaste afspraak, waarvoor elke club toch haar best doet om af te zakken naar deze wedstrijd.
In totaal namen 347 atleten deel, waarvan de grootste delegatie (60 “roodwitten”) van DCLA. Op de JUMBO-meeting worden alle proeven (54 wedstrijden !) aangeboden, wat het voor de jeugd de ideale wedstrijd maakt om nog wat Jodaleu-punten te verzamelen op proeven die in de loop van het jaar nog niet op wedstrijd geprobeerd werden. Zo was het discuswerpen bij de pupillen en de miniemen een druk bezochte proef.

DCLA behaalde in totaal 13 podiumplaatsen, onder andere door overwinningen van Lena Hombroux (die in Halen traint) op 60m, Phaedra Dirix in hockeybalwerpen en Gitte Bellemans in het polsstokspringen. Slokop was Jannes Arnout, die met 3 zilveren medailles huiswaarts mocht.
Naast de reguliere podiumkandidaten was er ook het allereerste podium voor pupil Matteo d'Hont op de 1000m, net voor hij miniem wordt. Hij nam nog niet zo dikwijls deel aan pistemeetings en ervaarde in de jeugdkilometer op de corrida dat hij lopersbenen bezit; hij toonde nu ook dat het rode tartan zijn goede bondgenoot is.
Ook mooi was de 1:59.28 van Vincent Huybrechs op de 600 voor benjamins. Hij staat hiermee op de 5de plaats in de ranglijst aller tijden bij de benjamins met slechts 3 seconden achterstand op aanvoerder Pieter Sisk. Gitte bevestigde in het polsstokspringen met een stevige 2m80.

Last but not least nog een dankwoordje: ook al liepen de kampproeven wat door mekaar en ook al was er uitzonderlijk al eens een meningsverschil, toch hebben het VVBO, de organiserende club en de juryleden met hoofdscheidsrechter Luc Gillet op het terrein hun uiterste best gedaan om alles vlot te laten verlopen in het belang van de atleten. Een meer dan welverdiende dankjewel!

De volledige uitslag van de JUMBO-meeting is terug te vinden op de website van DAC.


Start voorinschrijvingen voor jeugd (geboortejaar 2007 tot 2012)
De JUMBO-meeting was ook de laatste kans voor de miniemen en de tweedejaars-pupillen om te zorgen dat ze aan het criterium van wedstrijddeelname voldeden om recht te hebben op voorinschrijving voor volgend seizoen. Zo waren er nog enkele atleten die voor het eerst het heilige tartan betraden in een competitie. De debuutprestaties van deze atleten mocht zeker gezien worden en we hopen dat ze dan ook nog dikwijls onze armada komen versterken. Met iets meer wedstrijdervaring zitten er zeker nog mooiere prestaties in.

Zoals hier aangekondigd: jeugdatleten met recht op voorinschrijvingsrecht worden via mail op de hoogte gebracht over de details van de inschrijving voor volgend seizoen.
DCLA Jeugd