Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

G-atletiek

Ward Nulens

Thias

Thias

Dieter

Dieter

Jenthe

Jenthe

Joeri

Joeri

Bronzen medaile voor Ward Nullens en een reeks PR’s.

Heuzel, 01 september 2019

Op de eerste dag van het Belgisch kampioenschap alle categorieën in het Heizel-stadion worden de reeksen gelopen. Op die dag worden ook de G-atleten op deze piste uitgenodigd voor hun Belgische kampioenschap. 5 van de DCLA g-atleten waren geselecteerd.

Ward Nulens en Dieter De Coninck hadden al gelopen op deze piste maar onze drie andere atleten kwamen voor het eerst in dit grote stadion. Vooral Thias Ntab, nog scholier, was erg onder de indruk. Al was het maar het startschot dat overdovend klinkt in het nogal lege stadion. Een rustige opwarming maakte hem wat zelfzekerder, zodat hij toch wou starten. Jenthe Cloots zag er wel rustig uit maar was toch te nerveus om te kunnen eten. Joeri bleef tot iets voor de start de rust zelve.

Joeri Rochette mocht als eerste aan de slag in het kogelstoten, en presteerde indrukwekkend; 5 maal boven zijn vorige PR ! Beste prestatie : 5.83m met de zware kogel.

Thias liep samen met Jenthe in de tweede reeks van de 100 m. Door de lange vakantie was de start van Thias niet optimaal en kon hij zijn record niet verbeteren. Jenthe was wel goed weg en liep een persoonlijk record: 14:18. Met nog wat extra training kan hij zeker onder de 14:00 geraken.

Jenthe ging samen met Dieter verspringen en ook hier deed hij het zeer goed. Hij verbeterde zijn record met een halve meter tot op 4.40 m. Nu kunnen we beginnen trainen om 5.00 m springen. Dieter begon met drie nulsprongen maar kon toch volgens zijn eigen kunnen presteren (3.61 m).

Ward was ingeschreven voor de 800 m. Ondanks een keelontsteking liep hij gecontroleerd (deze keer niet te snel vertrokken) naar een seizoensbeste. Met zijn 2.29.34 werd hij mooi 3de en mocht hij op het podium.

Na de 100m liep Thias ook de 200m. Deze afstand is voor G-atleten een ingewikkelde wedstrijd. Waar de banen van de 200 de banen van de 100 snijden, geraken zij in de war. Een nerveuze Thias startte beter dan in de 100m, maar was zo blij dat hij in de baan was gebleven dat hij begon rond te kijken en vertraagde. Zijn tijd was dan ook niet zo denderend.

Als laatste liep Joeri 1500 m met de bedoeling zijn persoonlijk record te verbeteren. Hij vertrok rustiger dan in zijn vorige wedstrijd zodat hij de laatste 200 m een beetje kon versnellen en zijn record met 10 seconde verbeterde (6.45.64).

Iedereen heeft zijn best gedaan en heeft ongetwijfeld kunnen genieten van zijn deelname aan een "grote atletiek meeting".
Catherine en Mieke