Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Kim Geypen

Topprestatie van Kim Geypen in marathon van Berlijn

23 oktober 2019

Het is een nagekomen bericht, maar daarom niet minder het vermelden waard. Op 29 september nam Kim Geypen deel aan de prestigieuze marathon van Berlijn. Ze werd er 41° in 2,44,02, een forse verbetering van haar persoonlijk record.
Alvorens de eindstanden van het DCLA-premiestelsel te publiceren doen we nog eens een uitgebreide scan op allerlei wedstrijduitslagen wereldwijd. Zo botsten we op de uitslag van de marathon van Berlijn op 29 september, waarin Kim Geypen zich voor de tweede keer in haar loopbaan aan de helletocht over 42 km waagde.

In goede omstandigheden finishte Kim als 41° vrouw (en in de top 10 bij de masters) in 2 uur 44 minuten en 2 seconden. Dat is liefst vijf en een halve minuut sneller dan bij haar debuut in Rotterdam op 7 april van dit jaar. Het is ook de 8° Belgische jaarprestatie over de afstand en de tweede beste DCLA-prestatie aller tijden. Het DCLA-clubrecord staat sinds 1999 op naam van de Nieuwzeelandse DCLA-gastatlete Wendy Llewellyn met 2,39,08.

De prestatie van Kim wint nog aan glans als je bedenkt dat ze haar trainingen combineert met haar rol als mama en met drukke beroepsbezigheden. Proficiat Kim !
Ivo - Michel