Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Nieuw clubrecord voor Pieter Sisk

Topsporthal Gent, 28 december 2019

Op een indoormeeting in Gent verbeterde Pieter Sisk zijn eigen clubrecord over 1000m met meer dan 3 seconden. De nieuwe besttijd staat nu op 2,24,00. Bo Brasseur won het verspringen met puike 5,87m.
Precies een jaar geleden vestigde Pieter Sisk met 2,27,64 een nieuw clubrecord over 1000m indoor. Vandaag startte hij met de ambitie om een tijd van 2,24 op de borden te zetten. In extremis bleken er geen geschikte tempomakers beschikbaar, zodat Pieter er helemaal alleen voor stond. "Het was een time trial : lopen van de ene klok naar de volgende en proberen om rondetijden van 28"0 zo lang mogelijk vast te houden." Tot 600m lukte dat perfect, het verval in de laatste ronden was gering. De solotocht van Pieter klokte af bij 2,24,00, een forse verbetering van zijn clubrecord en goed voor de 6° Belgische prestatie aller tijden in zaal.

Bo Brasseur maakte van haar korte verblijf in België gebruik om haar gevoel in het verspringen te testen. Met regelmaat en beste van 5,87m mag ze tevreden terugblikken op haar wedstrijd. "Natuurlijk verwacht ik op dit moment nog geen topvorm, ik wilde graag even mijn markeringen checken, want begin januari starten de indoorwedstrijden in de States."
Ivo