Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

wedstrijdatletiek

7 mannen en 3 vrouwen vertegenwoordigen DCLA op KVV Indoor AC

Kessel-Lo, 23 januari 2020

10 DCLA-ers zijn door de VAL opgenomen in de selectie voor het Kampioenschap van Vlaanderen Indoor dat volgende zondag in Gent plaatsvindt. Speerpunten van de selectie zijn Frederik Ausloos en nieuwkomer Ashinia Miller.
Frederik Ausloos is de favoriet voor titelwinst in het polsstokspringen. Half december liet hij in een oefenwedstrijdje al een beste seizoensprestatie van 5,00m optekenen, hij ziet dit KVV dus met vertrouwen tegemoet. Thomas Van Nuffelen heeft al 4,85m achter zijn naam staan en kan meedingen voor een medaille, op voorwaarde dat de examens hem niet te veel energie hebben gekost.

Ashinia Miller is een kogelstoter uit Jamaica die dit jaar zijn tenten opslaat in Leuven. Hij maakte vorige zomer kennis met deze stad en met onze club en tekende graag een aansluitingskaart. Miller is wereldtop in zijn discipline met een PR van 20,93m. Eerder dit indoorseizoen wierp hij de kogel al 19,05m ver, hij kan dus moeilijk de Vlaamse titel mislopen.

Dieter Aerssens combineert volgehouden dagelijkse trainingen met een drukke job en leeft toe naar dit indoorseizoen. Na solorace op het PK ambieert hij in de 1500m een uitstekende chrono en een plaats in de top 5. Amer Ali Hatif is één van de 6 deelnemers aan het hinkstapspringen. Junior Josse Van Tricht komt in actie over 60m en scholier Maxim Van Goolen mag de spikes aanbinden over 400m.

DCLA-aanwinst Benedikt Tchimou, een specialiste van de 400m horden, wijkt uit naar de vlakke afstand. In die dubbele baanronde over 400m gaan ook Vreni Roesems en scholiere Stien Van Loock aan de slag.

Voor enkele andere potentiële studenten-deelnemers van DCLA valt dit KVV in een drukke examenperiode. Bovendien zijn de selectiecriteria zo opgesteld dat deelname op basis van outdoorprestaties erg moeilijk is geworden.

Uurrooster en deelnemerslijsten vind je op deze pagina :
https://www.atletiek.be/competitie/atleten/indoor-piste
Veel succes aan de DCLA-ers op dit KVV !
Ivo