Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

wedstrijdatletiek

Eerste KVV eremetaal voor Dieter Aerssens

Goud voor Frederik, brons voor Thomas en Dieter op KVV Indoor

Gent Topsporthal, 26 januari 2020

Polsstokspringers Frederik Ausloos en Thomas Van Nuffelen behaalden verhoopt goud en brons op het KVV Indoor AC in Gent. Onverhoopt was de bronzen medaille voor Dieter Aerssens over 1500m, zijn eerste eremetaal op dit niveau.
Frederik Ausloos vatte zijn competitie vol vertrouwen aan op aanvangshoogte van 5,00m. Met geslaagde eerste beurt nam hij meteen de leiding en dank zij geslaagde poging op 5,10m was de titel voor Fredje al na 2 sprongen verzekerd. Even balen omdat de lat niet bleef liggen bij pogingen over 5,20m, dat wordt een klus voor één van de volgende wedstrijden. Thomas Van Nuffelen worstelde nog met examenmoeheid en liet op alle hoogten kleine steekjes vallen. Maar Thomas is een strijder. Hij overschreed wel 4 hoogtes en zijn seizoensbeste van 4,90m was goed voor brons.

Op basis van de startlijsten mocht Dieter Aerssens niet hoger mikken dan een plek rond de top 5 in de 1500m. Maar Dieter koesterde een medailledroom en had daar ook een plan voor. Hij liet twee vroege vluchters begaan en nestelde zich in een achtervolgend groepje van 4 atleten. Dieter putte vertrouwen uit enkele zaaltrainingen waar hij zijn eindschot aanscherpte. Op 300m van de finish plaatste hij een verschroeiende versnelling waarmee hij zijn rivalen op grote afstand zette. Verdiend brons in puike 4,01,61 was zijn deel. “Ik twijfelde om vroeger aan te gaan, want ik voelde me heel sterk vandaag en had een sub 4’00” chrono in de benen. Maar ik bleef bij mijn plan en ben blij met dit podium.”

Een mooie 4° plaats was weggelegd voor Amer Ali Hatif in het hinkstapspringen. Amer verbeterde met 13,01m in de tweede ronde ook nog zijn overall PR. Scholiere Stien Van Loock brak ook een barrière door over 400m te finishen in fraai PR van 59,81. Vreni Roesems liep daarin naar overtuigende 60,93, niet eens zo ver boven haar indoor PR uit 2017. DCLA-nieuwkomer Benedikt Tchimou werd knap tweede in haar reeks in 58,60, goed voor een zesde plaats in het KVV.

Vanuit ondankbare binnenbaan kwam Maxim Van Goolen over 400m tot 54,14, in de 60m tikte Josse Van Tricht aan na 7,34 of één honderdste boven zijn PR. Kogelstoter Ashinia Miller uit Jamaica meldde op de valreep af. Volgende afspraak is het BK Indoor op 16 februari.

Gelukwensen aan alle deelnemers en dank aan alle supporters.
Ivo