Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

wedstrijdatletiek

Ben Broeders

Nieuw Belgisch record voor Ben Broeders

Cottbus Duitsland, 29 januari 2020

Nadat hij vorig jaar het Belgisch record polsstokspringen outdoor al had verbeterd, heeft Ben Broeders op een indoormeeting in het Duitse Cottbus het Belgisch indoorrecord polsstokspringen op een duizelingwekkende 5m75 gebracht.
Dit record in zaal werd gedeeld door Thibaut Duval (reeds in 2002) en Kevin Rans (in 2006) en bedroeg 5m70.  Ben verpulverde niet alleen zijn eigen PR in zaal met 10 cm, hij zorgde dus ook voor een scherpe verbetering van het nationale record.  Voor een rechtstreekse kwalificatie voor de Spelen in Tokio is 5m80 nodig.

Het was de eerste maal dit jaar dat Ben Broeders in actie kwam bij het polsstokspringen met een volledige, lange aanloop.
De hoogtes 5.30, 5.50, 5.60 en 5.70 werden telkens bij de eerste poging gehaald, bij 5.65 en 5.75 waren 2 sprongen nodig. 5.80m bleek gisteren nog een beetje te hoog maar niemand twijfelt eraan dat Ben één van de komende weken ook over deze hoogte zal zweven.

Ben werd trouwens tweede in Cottbus achter een absolute polsstokwereldster, de Amerikaan Sam Kendricks.  Een fantastische opener van het seizoen, met direct ‘hoog’-vorm.

Wil jij zijn recordsprong herbekijken, klik dan hier. (beelden Laurent Monbaillu)
Eric