Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Indoor : wrap up van de week

Kessel-Lo, 02 februari 2020

Het nieuws van de week komt van Ben Broeders die in het Duitse Cottbus het nationale indoorrecord in het polsstokspringen verbeterde tot 5,75m. Het voorbije weekend kwamen er nog enkele DCLA-ers in actie op het indoortartan.
De springersmeeting van Cottbus in het voormalige Oost-Duitsland beperkt zich tot 2 absolute topcompetities. Dit jaar stonden het polsstokspringen bij de mannen en het hoogspringen bij de vrouwen op het programma. Voormalige wereldkampioenen Barber en Wojciechowski strandden op 5,50m. Ben Broeders en huidig wereldkampioen Sam Kendricks bleven als enigen foutloos tot 5,60m. Andere Amerikaan en WK-finalist Cole Walsh ging net als Ben bij zijn eerste beurt over 5,70m. Kendricks had daar een tweede beurt voor nodig, zodat Ben virtueel aan de leiding kwam van deze wedstrijd. Ben verstevigde zijn leiderspositie nog door bij zijn tweede beurt over de nieuwe nationale recordhoogte van 5,75m te gaan. Kendricks sloeg die hoogte over en trok het laken uiteindelijk naar zich toe met winnende 5,80m. Ben mag dit gerust zijn beste wedstrijd ooit noemen, in zeer exclusief gezelschap. Hij rangschikt zich voorlopig op de 7° plaats van de IAAF Wereldranglijsten en als 2° Europeaan dit seizoen. Met zekerheid echter geen WK Indoor voor Ben, want de IAAF besliste om dit tornooi naar 2021 uit te stellen. We krijgen dan uitzonderlijk zowel een EK Indoor als een WK Indoor …

Elien Vekemans was aan de slag op de Razorback Invitational in Fayetteville (USA). Nadat ze een derde poging nodig had op 4,07m ging ze gezwind bij de eerste beurt over 4,17m, een verbetering van het nationale indoorrecord bij de juniors en een mooie derde plaats in deze hoog aangeschreven wedstrijd. Een opsteker voor Elien die in december even sukkelde met rugpijn.

In Luxemburg werden Ali Hamdi en Dieter Aerssens uitgenodigd op een internationaal hoogstaande 1500m. Ali Hamdi liep in het gezelschap van 2 andere Belgen naar een 12° plaats in puike 3,50,26, zijn beste DCLA-chrono ooit en zo’n 2 seconden boven zijn PR dat hij in 2012 in de kleuren van Grimbergen neerzette. Ali ondervond lichte hinder aan de kuit en hoopt topfit te zijn tegen het BK Indoor waar hij wellicht kiest voor de 3000m. Verderop in het veld brak Dieter Aerssens de 4 minuten barrière met een tijd van 3’58”43 en vinkt na provinciale titel en KVV-medaille een derde doelstelling af van dit seizoen. Ook voor hem wenkt nu het BK Indoor als sluitstuk van het seizoen.

Nog in Luxemburg liet DCLA-nieuwkomer Florence Amon 10,36m optekenen in het hinkstapspringen. Dat is een voorzichtige start van haar seizoen. Met 30° Belgische jaarprestatie is het nog onzeker of ze in aanmerking komt voor deelname aan het BK Indoor.

Mirte Fannes trok naar het Nederlandse Apeldoorn om er de spikes aan te binden tegen de verzamelde Nederlandse top. Sanne Verstegen strandde op enkele honderdsten van de beste wereldjaarprestatie over die 800m. Mirte Fannes liep in eigen tempo naar 2,08,66, een indoor PR en haar vierde prestatie ooit. In haar eerste wedstrijd sinds eind augustus en na 8 weken revalidatie van een ongeval is dat een uitstekende comeback op hoog niveau. Ook Mirte blikt met de nodige ambitie vooruit naar het BK Indoor.

In Gent evenaarde scholier Thiel Sodji zijn PR over 60m met 7,26 en zette hij over 200m een nieuw PR neer van 23,06. Vreni Roesems beleeft een tweede jeugd met chrono’s van 8,26 over 60m en 27,08 over 200m. Master Marc Neefs deed het uitstekend met 2,50,23 over 1000m.

Op het BK Meerkampen in Louvain-La-Neuve werd Noor Koekelkoren vierde bij de cadetten, Claire Jacobs behaalde een 8° plaats bij de scholieren en Elie Bacari werd in een sterk bezette competitie bij de scholieren vijfde. Voor allen met puike persoonlijke records … Proficiat aan het meerkampteam !

Ivo