Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

BK Studenten: Onderscheidingen voor Hanne, Heleen en Kasper

Gent, 22 februari 2020

Door de examen en blokperiode is het voor de universiteit/hogeschoolstudenten niet altijd even gemakkelijk om zich voor te bereiden op de wedstrijden in de winterperiode. Gelukkig konden sommigen zich toch nog een dagje uitleven op de piste in Gent.
De eersten aan zet waren de sprintsters op de 60m. Turkse studente Doga Gündem verbeterde haar chrono in Zolder maar kon net niet de 9 secondegrens doorbreken (9.01). Merel Hermans en Lotte Timmermans konden dit wel (8.26 & 8.35). Laura Fache liep haar eerste officiële atletiekwedstrijd ooit en finishte in 9.22.

Bij de mannen was het “net niet” op vlak van persoonlijke records. Zowel Alpha Boye en Kasper Torfs bleven, ondanks twee goede starts, één honderdste boven hun besttijd (7.28 & 7.18). Jacob Keppens, laatstejaarsstudent in het middelbaar, bleef dan weer twee honderdsten erboven (7.67), maar bevestigde zijn tijden gelopen op het provinciaal kampioenschap.

Claire Jacobs probeerde, met het zicht op de laatste kampioenschappen, nog haar afstand te verbeteren in het verspringen maar kwam daar jammer genoeg 7 centimeter tekort voor (5m03). Belofte Kasper Verbeylen kon de kogel dan wel weer verder stoten dan eerder in het seizoen (14m57). Dit leverde hem een tweede plaats op, maar hij was wel eerste belofte.

Nog een tweede plaats, ditmaal in het hoogspringen, met Heleen Verstreken (1m71). Belangrijker nog was dat zij hiermee haar persoonlijk record van vorig seizoen evenaarde. Hanne Van Loock kon de enige kampioenschapstitel voor DCLA binnenhalen na een 800m waar ze zelf het initiatief nam en uiteindelijk nog afrondde met een sterke eindspurt. Haar tijd was 2.15.37.

Merel Hermans verbeterde haar persoonlijk record op de 200m naar 26.90. Later mochten ook Doga Gündem en Laura Fache hun dubbel afronden, nu tegen elkaar in dezelfde reeks. Zij finishten in 29.50 en 30.29 respectievelijk. Jacob Keppens deed op de 200m bijna 3 tienden van zijn PR af met 24.87.

Anke Vermaelen lukte het ook om haar persoonlijk record te evenaren op de 400m. 1.05.28 was de tijd die zij twee jaar geleden ook al eens liep. Tuur Van Puyvelde kon zijn seizoensbeste dan weer wel verbeteren in het verspringen en sprong naar 6m35.
Koen