Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

wedstrijdatletiek

Zes medailles op nationaal kampioenschap indoor. Charlotte en Elie behalen goud.

Gent, 01 maart 2020

Dit weekend stond er voor de cadetten en scholieren een laatste indoorkampioenschap gepland. Zeventien DCLA-ers mochten zondag naar Gent afzakken om te strijden voor de Belgische titels. Twee van hen werden Belgisch kampioen : Elie Bacari kon zijn Vlaamse hordetitel bevestigen met de nationale titel op de 60mH. Charlotte Vanlangenaker mocht bij het polsstokspringen op het hoogste trapje en won brons in het kogelstoten. Bronzen medailles waren er ook nog voor Noor Koekelkoren, Ylio Philtjens en Arne Vanderborght.
Meerkamper Dai Keïta koos dit weekend voor het hoogspringen maar door groeipijn kon hij niet optimaal presteren en bleef onder zijn niveau, Dai werd achtste met een sprong van 1m61. Gitte Bellemans nam deel aan haar geliefkoosde polsstokspringen, ze sprong over 2m70 en werd vijfde. Claire Jacobs doet het uitstekend in de verspringbak. Ze doorbrak dit seizoen regelmatig de vijf-metergrens en werd zondag beloond met een uitschieter van 5m25 en zesde plaats. Ook op de 60mH verbeterde ze haar besttijd (9”34). Simon Punga was geselecteerd voor twee disciplines. Hij liep de 60m in 8”13 en op de 60mH verbeterde hij zijn besttijd tot 9”42. Ondertussen had Noor Koekelkoren zich met 8”99 bij de cadetten geplaatst voor de hordenfinale. In die finale ging het nog een beetje sneller, Noor liep naar de derde plaats en bronzen medaille in een voor haar nieuwe besttijd (8”85). Eerder op de dag liep Noor ook al de 60m in 8”20. Trainingsgenoot Elie Bacari liep vlotjes naar de titel in de hordenfinale bij de scholieren, hij won in 8”16. Minder goed verging het hem in het hoogspringen, Elie geraakte niet hoger dan 1m70, ruim onder zijn record van 1m85.

Een beetje pech had ook Ylio Philtjens in het polsstokspringen bij de cadetten, als lijstaanvoerder rekende hij op de gouden medaille maar hij moest dit weekend tevreden zijn met een derde plaats en 3m50, toch nog altijd knap voor onze eerstejaarscadet. Beter verging het Charlotte Vanlangenaker, na een lange revalidatie raakt ze stilaan weer helemaal in vorm. Ze won goud in het polsstokspringen (3m00) en werd derde in het kogelstoten (13m41). Charlotte behaalde dus twee medailles op dit kampioenschap. Ook kogelstoter Arne Vanderborght won brons in een hoogstaande competitie (15m89). Onze 400m-lopers bij de cadetten werden in verschillende reeksen ingedeeld. In de eerste reeks startte Viktor Sisk voortvarend en kwam de man met de hamer tegen, toch bleef hij met 63”61 niet ver van zijn record. Kamiel Van Oostveldt slaagde daar wel in en verbrak voor het eerst de 60 sec-grens, hij liep over de meet na 59”86. Ook Zeno Vanhove kon een nieuwe besttijd optekenen (59”07). De atleten van spurttrainer Gunther Vermaelen waren met vijf vertegenwoordigd. Amber, Thiel, Arno, Jonathan en Joppe werden voor dit BK geselecteerd. Gunther maakte een wedstrijdstrijdverslag van zijn trainingsgroep van dit atletiekweekend:
Thiel Sodji en Jonathan Van Impe mochten aantreden in de reeksen van de 60m. Jonathan liep een goeie reeks, waarbij hij met 7"79 nipt boven zijn PR bleef. Thiel behaalde met zijn reekstijd van 7"31 wel de finale. Daarin kon hij de 6de plaats behalen in 7"28.

Voor de 400m waren Amber Souffree en Arno De Kuyper geselecteerd. Amber liep een goeie eerste helft, maar het was wat drummen om de tweede ronde in te gaan. Ze hield goed stand en kon er op het einde nog een versnelling uitpersen tot een nieuwe bestrijd van 61"28.

Arno moest vanuit baan 1 op zoek naar een goeie prestatie. Hij stak veel energie in de eerste ronde, zodat hij naar het einde toe wat terugviel en met 54"05 iets boven zijn PR bleef.

Voor de 200m kwam Joppe Doms naar Gent afgezakt. Spijtig genoeg verloor hij zijn evenwicht in de startblokken, zodat hij een valse start veroorzaakte.

Thiel zette wel aan in de 200m en kon nipt zijn PR verbeteren tot 23"04.

Als we een bilan opmaken van de jeugdindoorkampioenschappen zien we zeven medailles op het Vlaams kampioenschap, twee medailles tijdens het meerkampkampioenschap en zes Belgische medailles.  We kunnen optimistisch uitkijken naar het zomerseizoen die volgende maand al van start gaat.