Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Varia

DCLA in de coronacrisis - Zorg goed voor jezelf en voor de anderen !

31 maart 2020

Namens de Raad van Bestuur van DCLA wens ik jullie allen veel moed en hoop toe in deze bijzondere tijden. We hopen dat jullie allen en jullie naasten in goede gezondheid verkeren en we wensen jullie dat uiteraard ook toe in de volgende weken en maanden.


We weten dat onze trainers en atleten in onderling overleg de best mogelijke schikkingen treffen om de conditie zo goed als mogelijk op peil te houden – met alle beperkingen die er op dit moment van kracht zijn. Ook de Jeugdwerking van DCLA zorgt ervoor dat de jeugdatleten thuis hun conditie op peil kunnen houden via programma’s die langs digitale weg worden aangeboden. Een knap initiatief !

Jammer genoeg kunnen we jullie niet helpen voor de toegang tot trainingsfaciliteiten : alle accomodaties blijven voorlopig gesloten en daar kan geen uitzondering op worden gemaakt.

De VAL heeft intussen aangekondigd dat alle wedstrijden tot en met 10 mei zijn afgelast : https://www.atletiek.be/nieuws/officiele-berichten-24-3-2020.
Ook de Interclubcompetities worden uitgesteld tot in 2021. De internationale atletiekkalender wordt ook aangepast. Het uitstel van de Olympische Spelen naar 2021 en van het WK Atletiek naar 2022 zijn daarin de meest opvallende beslissingen. We sluiten ons graag aan bij de boodschap van Sebastian Coe, voorzitter van World Athletics over de huidige coronacrisis en de gevolgen die heeft voor onze sport :

World Athletics | A letter from World Athletics President Sebastian Coe to the athletics community| News
De Raad van Bestuur van DCLA heeft op maandag 30 maart een videoconferentie gehouden om de huidige stand van zaken te bespreken. De meetings tot en met 10 mei, de sportkampen en de geplande Paasstages gaan niet door. Onze verwachting is dat de atletiekcompetities in de maand mei wellicht niet hervatten, waardoor ook enkele Flanders Cups en het KVV wegvallen. Alles blijft voorlopig echter onzeker. De Raad van Bestuur neemt op dit moment nog geen beslissing over de Meeting voor Mon. Een volgende Raad van Bestuur is gepland op maandag 20 april. Dan informeren we jullie over de nieuwe stand van zaken.

We denken vanaf nu ook na over de wijze waarop de trainingen en activiteiten opnieuw kunnen worden opgestart. De Stad Leuven geeft daarbij aan dat alle sportclubs het best de nodige voorzorgen in acht nemen zodat vermeden wordt dat heel grote groepen van sporters samenkomen op dezelfde plaats en tijdstip.
Wij overwegen daarom om de gemeenschappelijke trainingsmomenten meer te spreiden over de verschillende dagen van de week. De concentratie van honderden sporters, begeleiders en ouders op woensdag- en vrijdagavond is geen goed idee van zodra het gewone leven geleidelijk hervat. In dit verband zijn al jullie suggesties welkom.


De kans is bestaat dat onze kantine De Elfkamper nog gesloten moet blijven wanneer de trainingen al mogen hervatten. Ook over het gebruik van de kleedkamers komen er mogelijk bijkomende richtlijnen. Je hoort het : er zijn op dit moment vooral veel onzekerheden en dat blijft wellicht nog enkele weken zo. We houden jullie op de hoogte.

Beste groeten, blijf gezond en fit, hou de moed er in, zorg goed voor jezelf en voor de anderen
Raad van Bestuur van Daring Club Leuven Atletiek


Ivo