Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Ben Broeders goed op dreef in Zweden

Kessel-Lo, 11 juli 2020

Ben Broeders trok deze week met coach Steven Taeleman naar Zweden om er twee wedstrijden te betwisten. In Karlstad ging Ben over 5,62m, een puike seizoensbeste prestatie.
Vliegreizen blijven voorlopig een risico en daarom stapten Ben en Steven vorige week in de auto voor een verre verplaatsing naar zweden. Het is behelpen in deze coronatijden want bij ons gaan de officiële competities pas in augustus van start. Ben maakte van de lockdown-periode gebruik om intensief aan een aantal technische details te werken. Op training legde hij zichzelf geregeld testjes op om het wedstrijdgevoel zo veel als mogelijk te bewaren. Getuigen van die testen weten dat Ben de voorbije maanden opnieuw flinke progressie heeft gemaakt.

De eerste wedstrijdafspraak was op zaterdag 4 juli in Göteborg. In frisse en winderige omstandigheden lukte Ben een beste van 5,50m bij zijn eerste beurt. 5,60m bleek nog net te hoog gegrepen. Hij werd daarmee wel 3° in een topveld van 5 polsstokspringers. Wereldrecordhouder Armand Duplantis leverde er zijn visitekaartje af met World Lead van 5,94m.

Op donderdag 9 juli waren de polsstokkers te gast in Karlstad, waar ze trouwens andere Belgen Renée Eykens en Timothy Herman ontmoetten. Hier zette Ben de tegenstand stevig onder druk door foutloos door te stoten naar 5,62m, terwijl Duplantis pas bij zijn derde beurt over 5,52m ging. De Zweed ontgoochelde zijn thuispubliek echter niet en overschreed daarna nog 5,72m in de derde beurt. Nipte winst dus voor de Zweed en puike tweede plaats voor Ben Broeders. De wedstrijd werd trouwens afgebroken na deze winnende sprong omdat een fikse hagelbui iedereen de coulissen injoeg. Dit was alvast een succesvol en leerrijk weekje voor Ben Broeders die in de volgende weken nog kansen krijgt om zich op het nationale en internationale polsstokforum te onderscheiden.

Ivo