Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

wedstrijdatletiek

Ben Broeders

DCLA Polsstokgala nu zaterdag 29 augustus

Kessel-Lo, 27 augustus 2020

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar uiteindelijk zal het DCLA Polsstokgala toch plaatsvinden! Gezien de Corona crisis zal het deze keer niet kunnen doorgaan in het centrum van Leuven zoals voorgaande jaren. We wilden echter de traditie staande houden en atleten een platform aanbieden om te schitteren, zeker nu er zoveel mogelijkheden zijn ontnomen.
Aan het concept hebben we weinig aangepast. Dat was al een succesformule: Veel sfeer en een goede mix van opkomend talent en toppers. Zo zullen er meer dan 30 atleten de kans krijgen om aan deze wedstrijd deel te nemen. Er is deze zomer nog geen wedstrijd geweest die zoveel polsstokers op hun piste hebben gehad.
En de toppers zullen er ook zijn: We hebben er alles aan gedaan (oa. de datum veranderd) om de plaatselijke kampioen Ben Broeders aan de startlijn te krijgen! Na tweemaal de zilveren medaille te hebben weggekaapt op de laatste Diamond Leagues, zal Ben het moeten opnemen tegen een gewezen wereldkampioen nl. Raphael Holzdeppe. De vice-Universitaire kampioen Torben Blech zal zijn seizoensbeste van 5m62 ook nog willen aanscherpen. En dit internationaal feestje zou niet volledig zijn, moesten we geen Noorderbuur hebben die het Ben moeilijk maakt. Wie anders dan Menno Vloon, die deze week nog 5m72 sprong in Polen.
Een tienkamper die zeer handig is met de polsstok heeft een PR van 5m50; De gewezen Europees Kampioen Tienkamp Thomas Van der Plaetsen zal eveneens aanwezig zijn!
Thomas Van Nuffelen en Frederik Ausloos zullen maar wat graag willen laten zien dat zij mee kunnen met deze elite groep!

In het voorprogramma zal de Belgische recordhoudster Fanny Smets haar record dat ze vorig jaar heeft gesprongen op ons Polsstokgala, nog willen verhogen. Ze krijgt verweer van de Duitse atletes Ria Mollers (PB 4m40) en Katharina Bauer (4m46).

Andere atleten die in de DCLA kleuren zullen schitteren: Ylio Philtjens, Elie Bacari, Philippe Hiroux, Da Kaïta, en Charlotte Vanlangenaker.

Programma:
14u: Start van wedstrijd <4m
17u: Start van wedstrijd <5m
19u30: Start van Elite mannen wedstrijd

We moeten de Stad Leuven zeer dankbaar zijn dat we dit event mogen organiseren. Ze gaan het ook streamen op volgende link:

www.videoviewbroadcast.be/Live
Peter