Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

wedstrijdatletiek

Toptijd voor John Heymans In Vilvoorde !

Toptijd voor John Heymans over 3000m in Vilvoorde

Vilvoorde, Lanaken, 30 augustus 2020

Op de "Gouden 1500m"-meeting in Vilvoorde heeft John Heymans een toptijd neergezet over 3000m. Hij finishte in 7'57"25, dat is meer dan 22 seconden sneller dan zijn vorige besttijd en de 9° DCLA-prestatie aller tijden.
Het is moeilijk om in coronatijden het trainingswerk op peil te houden en naar competitiedoelen toe te werken. Gelukkig zijn er uitzonderingen op die regel en John Heymans gaf daar vandaag op buitengewone wijze blijk van. In een sterk bezette 3000m op de Gouden 1500m meeting van Vilvoorde AC kon John mee met het snelste tempo dat na het uitstappen van de tempomaker door Robin Hendrix (OEH) werd opgelegd. John verbaasde alle aanwezigen en observatoren door in het spoor van Hendrix te finishen in 7'57"25, liefst 22 seconden sneller dan zijn vorige PR en de 9° prestatie aller tijden in de rijke DCLA-geschiedenis. John liet de snelste tijd over de afstand optekenen die sinds 2009 door een DCLA-atleet werd gelopen.

Niet vergeten dat John nog altijd tot de beloften (U23) behoort en dat hij in die categorie de 16° Belgische prestatie aller tijden noteerde. Coach Wim Wouters tipte ons enkele weken geleden al dat John enorme vooruitgang had geboekt en dat hij ernaar uitkeek om dit op de rondbaan te tonen. Wim ontdekte het talent van gentleman-atleet en hockey-speler John Heymans voor de atletiek en motiveerde John om dat talent te ontwikkelen. We zagen al enkele flitsen van John's talent maar deze prestatie betekent voor John een doorbraak op hoog nationaal niveau. Zijn volgende belangrijke doelstelling ligt op het EK Veldlopen in december waar hij nog bij de beloften aan de slag kan.

Andere DCLA-belofte Guillaume Grimard kneep in Vilvoorde met 8,19,08 knap anderhalve seconde van zijn 3000m-PR af. Ali Hamdi timmert voort aan de weg met 8,22,35. Drie scholieren meisjes deden zich opmerken met persoonlijke records in Vilvoorde. Friedel Cuypers finishte over 1500m in 4'56"99 of ongeveer 13 seconden sneller dan haar vorige PR, Amber Souffree legde de 400m af in 60"48 en Charlotte Vanlangenaker wierp de discus 38,14m ver.

Op de Euregiomeeting in Lanaken sprintte Merel Hermans op zaterdagavond naar mooie 13"36 en 26"75 over 100m en 200m. Florence Amon pakte er uit met 10,64m in het hinkstapspringen en master M55 Marc Neefs zette er uitstekende 2'10"26 op de borden over 800m (nieuw clubrecord bij de M55). De overige uitslagen van DCLA-atleten op deze en andere wedstrijden zijn te raadplegen op atletiek.nu.

Van het Leuvens Polsstokgala van afgelopen zaterdag volgt later een verslag. De wedstrijd bij de vrouwen werd gewonnen door Ria Möllers en bij de mannen maakte Raphael Holzdeppe het Duitse succes compleet. Ben Broeders kreeg in de koude avondlucht af te rekenen met krampen in de kuit en slaagde er niet in om zijn aanvangshoogte te overschrijden. Felicitaties aan het Polsstokteam en aan ons eigen organisatieteam voor de puike organisatie !
Ivo