Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

wedstrijdatletiek

Mirte Fannes en John Heymans schitteren op Nacht van de Atletiek

Heusden-Zolder, 06 september 2020

Op de Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder heeft Mirte Fannes het DCLA-clubrecord over 800m verbeterd naar 2,03,47. John Heymans liep een absolute toptijd in de 5000m.
De A-reeks van de 800m vrouwen ging snel van start zodat Mirte Fannes zich kon laten meedrijven met het opgelegde tempo. Na passage aan de bel in 59,7 hield Mirte stand in de compacte kopgroep. Met een inspanning na 700m ging ze Renée Eykens voorbij en finishte puik in 2,03,47, de 43° Europese jaartijd. Zo verpulvert ze haar PR met anderhalve seconde en doet ze 2 tienden beter dan het DCLA-clubrecord van haar trainingspartner Charlotte Debroux. "Ik ben superblij dat ik eindelijk heb getoond waar ik toe in staat ben. In vorige races moest ik veel tempowerk zelf opknappen. Charlotte hoopte dat haar clubrecord 10 jaar zou standhouden, maar ik verbeter het nu een jaar eerder. Ze was wel bij de eersten om me te feliciteren."

Na zijn indrukwekkende 3000m van vorige zondag mocht John Heymans in de A-reeks van de 5000m aan de slag. In de aanvangsfase leek John moeite te hebben om bij het hoge tempo aan te klampen. Maar na 3000m vormde zich een groepje van 3 Belgen die een ideaal tempo vonden. In het spoor van Lahsene Bouchikhi en Michael Somers groeide het vertrouwen van John en met een overtuigende slotronde plaatste hij een mooi orgelpunt. 13,42,84 is de 35° Europese jaartijd en de 9° DCLA-prestatie aller tijden - in onze rijke geschiedenis. "John maakte pas 4 jaar geleden kennis met de atletiek. Het was meteen duidelijk dat hij buitengewoon getalenteerd was. Geleidelijk aan heeft John geleerd dat trainen ook een levenswijze is. Daar plukt hij nu de vruchten van", aldus een opgetogen coach Wim Wouters.

Trainingsmakker Guillaume Grimard liet de chrono in de 1500m stoppen bij 3,49,73. "Een tijd onder 3,50 was mijn doel vandaag en dat is gelukt. Ik ben echt blij. In de slotronde ging het licht een beetje uit maar op karakter bleef ik hard gaan."

Ali Hamdi stelde zijn seizoensbeste over 1500m lichtjes bij naar 3,47,06. Hanne Van Loock bleef met 2,14,70 dan weer één honderdste boven haar seizoensbeste.

In het voorprogramma zagen we mooie prestaties van enkele van onze cadetten en scholieren. Volledige uitslagen zijn te raadplegen op https://www.timetronics.be/results/nacht2020/schedule.html.

Op de Memorial Van Damme van afgelopen vrijdag werden drie nationale DCLA-records verbeterd. Nina Lauwaert verbeterde het nationale uurrecord dat sinds 2003 op naam stond van Sigrid Vanden Bempt en Bashir Abdi verpulverde de nationale records - en voormalige wereldrecords - van Gaston Roelants in de 20000m en het Uur. Zo wordt een glansrijk tijdperk afgesloten.

Ivo