Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

wedstrijdatletiek

Jacob Grobbel wint het speerwerpen

Micromeeting van DCLA levert mooie prestaties op

Kessel-Lo, 12 september 2020

Deze Micromeeting wilde aan DCLA-atleten de gelegenheid bieden tot competitie en dan met name voor atleten die in deze moeilijke en onzekere tijden weinig opties hebben voor competitie. Heel wat DCLA-ers gingen op dat aanbod in en dat leverde ook een hele reeks persoonlijke records of seizoensbeste prestaties op.
Onze Micromeeting kreeg ultiem te kampen met afmeldingen omdat de VAL in extremis dit weekend nog een KVV cad/schol in de steigers zette. Een aantal DCLA-cadetten en scholieren die niet op het KVV aan de slag konden lieten zich niet onbetuigd en zorgden voor opvallende prestaties.

Bij de vrouwen dook master Mona Rahme in de 1500m knap onder de grens van 5 minuten maar helemaal tevreden was ze daar niet mee. In oktober maakt ze van het BK 10km op de weg een volgend doel. Louise Hendrickx en Charlotte Vermeylen zijn aan mekaar gewaagd en zetten langzaam maar zeker stappen vooruit in hun loopambities. Het is fijn om hen ook op de baan aan het werk te zien, beiden namen een hap(je) uit hun PR over 1500m.

Bij de mannen was het vooral uitkijken naar de roodwitte armada van Guy en Bart. Vorig weekend lukten Kobe Hermans en Marco Garcia Van Bijsterveld in Diest mooie persoonlijke records en dat wekte hoge verwachtingen. In het spoor van een Waalsbrabantse atleet gingen Kobe Hermans en Wout Debroyer puik mee met een interessant aanvangstempo richting 3’54”. Maar na 1000m kwamen beide juniors de man met de hamer tegen en was hun wedstrijd afgelopen. Dat was het moment waarop Marco vanuit het achterveld een indrukwekkende remonte inzette die hem nog een puike eindtijd opleverde.

In een andere reeks zagen we hoe Bert Deprez solo naar indrukwekkende winst en aansprekend PR van 4,27,94 liep. 31-jarige DCLA-debutant Wouter Devulder liet verrassend sterke 4,06,56 optekenen, Matteo Rizzi liep met 4,25 op niveau. Master Marc Neefs weet dat de jaren optellen en nooit aftellen : als M55 is 4,29 meer dan verdienstelijk.

Op vraag van coach Herman kregen de mannelijke werpers de gelegenheid om met kogel, discus en speer aan de slag te gaan. 6 werpers uit het team van Herman namen deze kans te baat. Junior Kwinten Cools domineerde het kogelstoten met fraaie 15,61m en vond eerst zijn draai niet in de cirkel van het discuswerpen. Pas bij de vierde beurt liet Kwinten een geldige en winnende worp van 47,98m optekenen, liefst 5 meter beter dan zijn vorige PR ! Senior en belofte Kasper Verbeylen won het kogelstoten met 14,36m en scherpte daarna zijn PR met de discus aan tot 38,62m. Sam Vanmolecot wierp respectievelijk 11,81m en 33,94m.

Jacob Grobbel maakte een geslaagde comeback in het speerwerpen na lange blessurelast. Hij won de competitie met 55,79m. Juniors Jonas D’Hondt en Karsten Claes maakten er een pittig onderling duel van. Jonas had met 47,10m de bovenhand tegenover Kasper die 46,46m noteerde.

Een videoverslag van de wedstrijd kan je hier vinden met dank aan Marc Schrevens.

Al bij al was deze Micromeeting een geslaagd en experimenteel initiatief waar heel wat DCLA-atleten dankbaar gebruik van maakten. Een pluim aan het Team Organisaties van DCLA dat voor een vlekkeloos verloop zorgde van dit unieke evenement. Want we hopen met z’n allen dat we in 2021 stilaan naar het oude en vertrouwde normaal kunnen terugkeren.

Ivo