Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Elie Bacari : brons op BK Meerkampen met nieuw clubrecord !

Brons voor Elie Bacari op BK Meerkampen

Deinze, 28 september 2020

Op het BK Meerkampen in Deinze heeft Elie Bacari de bronzen medaille veroverd in de tienkamp bij de scholieren. Met 6.575 punten verbetert Elie ook het DCLA clubrecord. Overige meerkampers Dai, Claire, Noor en Gitte deden het ook voortreffelijk.
Het waren 2 lange dagen in Deinze voor de meerkampers, bovendien geteisterd door felle windvlagen en hevige regenbuien. Elie Bacari trok naar Deinze met medaillekansen, maar de concurrentie was er enorm sterk. Nergens steken laten vallen en op enkele disciplines mooie uitschieters laten optekenen : dat was het recept voor Elie om de strijd om de medailles in zijn voordeel te beslechten. Met 11,30 in de 100m en 6,46m in het verspringen leverde Elie meteen een pittig visitekaartje af. De eerste dag werd een voltreffer met ook nog 1,83m in het hoogspringen en 51,83 in de 400m.

Na 14,51 over 110m horden rukte onze Vlaams kampioen in die discipline op naar de leiding in de tienkamp. Na 8 disciplines was het spanning troef met een ex aequo op de eerste plaats. Met de speer overtrof zijn concurrent zichzelf en de 1500m is niet de favoriete discipline van Elie. Jammer genoeg glipten goud en zilver in het slotevenement door de vingers van Elie, maar met 6.575 punten en nieuw DCLA clubrecord mag Elie met trots de Brielmeersen verlaten.

Dai Keita was in de achtkamp bij de cadetten op weg naar een uitstekende rangschikking en dito puntentotaal, maar miste zijn aanvangshoogte in het polsstokspringen. Zo kon Dai zijn medailledromen definitief opbergen. Ondanks die tegenslag eindigde Dai nog als 9° met 4.196 punten, o.a. dank zij voortreffelijke 6,40m in het verspringen en 1,77m in het hoogspringen.

Claire Jacobs bevindt zich in een goede flow en behaalde via 5,11m in het verspringen, 26,07 over 200m en 2,26,87 in de 800m een mooie 7° plaats in de zevenkamp bij de scholieren. Met 4.279 punten komt Claire nu op de 4° plaats in de DCLA ranglijsten aller tijden.

Noor Koekelkoren toonde overgave en regelmaat in de zeskamp bij de cadetten en dat leverde haar een verdiende 6° plaats op in de totaalstand met 3.520 punten. Ook die score is goed voor een 4° plaats op de DCLA ranglijsten aller tijden. Met 11,78 onderstreepte Noor haar bijzondere talent voor de 80m horden. Gitte Bellemans was de jongste deelneemster in het gezelschap, maar daarom niet de minst opvallende. Deze kleine brok van energie en punch klasseerde zich met 2.852 punten op plaats 17. In de afsluitende 800m verraste Gitte met puike 2,31,91.

Proficiat aan de atleten van het meerkampteam en aan coaches Arne, Dries en Jacob voor hun inzet !
Ivo