Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Gouden Marc met een BR Foto Johnny De Ceulaerde

Belgisch M55- record 800m voor Marc Neefs

Braine l'Alleud, 27 september 2020

De twee overtuigende nationale titels van vorig weekend in Ninove, betekende nog niet het einde van het ‘zomer’seizoen voor Marc Neefs. In zijn vijf voorgaande competities in augustus en september, klokte hij (bijna) telkens een nieuw clubrecord M55. In de 800m én de 1000m was hij daarmee al genaderd tot op de tweede plaats van de Belgische M55-ranglijsten aller tijden. Er stonden dus nog wel enkele zaakjes af te vinken op de verlanglijst van Marc, die sedert het begin van de zomer naar deze nieuwe leeftijdscategorie overstapte.

Alleen trok het zomerweer deze week een dikke herfstmantel aan en zo was het in Bornem op vrijdagavond 25 september eerder een doordeweekse natte, koude en stormachtige winteravond dan een ideale atletiekomgeving. Op een natte – en vooral hele winderige – tartanbaan, liep hij de koele baanronde af in 59”76, waarmee het clubrecord van Marc Groeninckx (62”99 op 28 september 2013 in Brasschaat) sneuvelde.

Zondag 27 september stonden er in het voorprogramma van het BK 10.000m in Braine l’Alleud nog enkele wedstrijden, waaronder een 800m. Met enige moeite kon Marc er toch een startplaatsje bemachtigen en onder een droge en veel minder winderige hemel dan twee dagen eerder, kwam Marc halfweg door in 63 seconden. In de tweede helft kon hij nog enkele gaatjes dichten en plaatsjes winnen om als 4de over de streep te lopen in 2’08”55. Dat is meteen een nipte verbetering van het Belgisch M55-record van Lucien Heyde (2’08”76 in Oordegem, 4 juni 2011). Meteen was zijn vierde 800m van deze superkorte zomer ook de goede. Doel bereikt dus, al kiest Marc er deze week nog wel ergens een wedstrijdje uit alvorens een verdiende winterrust aan te pakken. Voor de leraar houtbewerking (les geven mét mondmasker…) is het zijn eerste individuele Belgisch outdoorrecord. Op de indoorbaan staat hij nog drie keer genoteerd op de huidige recordtabellen: 800m M45, 1000m M50 en 1 Mijl M50.
Michel J