Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

varia

Bijzondere algemene vergadering van DCLA

Kessel-Lo, 02 december 2020


Voor het eerst in de clubgeschiedenis werd het een digitale versie van de Algemene Vergadering.

Op de agenda stonden de goedkeuring van het financiële verslag, het goedkeuren van nieuwe leden van de vzw en het herschikken van de Raad van Bestuur. Als steeds werd het clubbeleid toegelicht; belangrijk hier zijn de wijzigingen die eraan komen in de jeugdwerking. De Corona-crisis zorgde er al voor dat de trainingsmomenten voor de jeugd meer gespreid worden over de week. Dat blijft zo. Daarbij komt dat vanaf dit atletiekjaar de jeugdwerking - naast het klassieke doorschuifsysteem naar een discipline-groep - ook een oriënteringstraject zal aanbieden als voorbereiding op de discipline-werking.



Op de AV was er uiteraard ook plaats voor de sportieve prestaties! Ondanks het Corona-jaar, met tal van afgelaste wedstrijden en kampioenschappen, mogen de prestaties van de DCLA atleten gezien worden.  Absolute internationale uitblinker is Ben Broeders, maar ook op nationaal vlak leverden onze atleten sterke prestaties. Opvallend waren hier de prestaties van onze cadetten en scholieren, voor het eerst sinds lang waren ze weer massaal aanwezig op hun kampioenschap.



Tot slot was de AV ook een moment van afscheid. Voorzitter Peter Van Puyvelde, die vorig jaar de fakkel even terug overnam, stapt uit de RVB. Zijn functie als decaan van de ingenieursfaculteit laat het niet toe om er ook de dagelijkse werking (en zorgen) van de club bij te nemen. Op de volgende RVB zal een nieuwe voorzitter worden aangeduid.



DCLA is Peter erg dankbaar, hij loodste de club door een bewogen jaar!